Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

O femeie din Alba şi-a pierdut viaţa din cauza GRIPEI. PRIMUL DECES confirmat în judeţ şi al 100-lea din ţară

Publicat

Vaccin, gripa

A fost înregistrat primul deces în judeţul Alba, din cauza virusului gripal, confirmat de Institutul Cantacuzino Bucureşti. Este al 100-lea deces din ţară, în contextul îmbolnăvirilor cu gripă, de la începutul acestui sezon.

Este vorba despre o femeie în vârstă de 78 de ani din judeţul Alba, al cărei deces a fost confirmat ca fiind după diagnosticarea cu virus gripal tip B. Pacienta avea condiţii medicale preexistente şi nu era vaccinată antigripal, potrivit celor mai recente date comunicate de Institutul Naţional de Sănătate Publică.

Femeia a murit pe 11 martie. Era din comuna Pianu.

UPDATE: Precizări de la DSP Alba

“O pacientă diagnosticată cu gripă de tip B în vârstă de 78 de ani a decedat prin stop-respirator la Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia în data de 11 martie 2018.

Pacienta a fost internată la secția de contagioase a spitalului, în 26 februarie, fiind diagnosticată, la Institutul Cantacuzino, cu gripă de tip B.

În spital a urmat tratament, iar starea ei s-a ameliorat în ceea ce privește afecțiunea respiratorie. Pe parcursul spitalizării, afecțiunea cardiacă cronică s-a agravat, a fost transferată la secția de Anestezie și Terapie Intensivă unde a decedat prin stop cardio-respirator, în 11 martie.

Femeia nu a fost vaccinată împotriva gripei.

Infecțiile acute ale căilor respiratorii superioare și pneumoniilor sunt în scădere în județul Alba”.

Potrivit DSP Alba, medicii informează că simptomele gripei sunt asemănătoare cu cele ale altor infecții virale respiratorii.

„Spre deosebire de o răceală obișnuită, gripa este produsă de virusurile gripale și prezintă un risc crescut de complicații și chiar decese, la persoane cu vârsta de peste 65 de ani, cu afecțiuni medicale cronice, precum diabet, boli cardiovasculare, boli respiratorii, obezitate, la copii cu vârste fragede și femei gravide.

Pentru a preveni contactul cu virusul gripal se recomandă a se evita persoanele cu simptomatologie gripală, evitarea aglomerațiilor, spălarea și dezinfectarea frecventă a mâinilor cu apă și săpun.

De asemenea, măsurile de igienă personală, respectarea unui regim de viaţă sănătos – alimentaţie bazată pe legume şi fructe, odihnă şi mişcare sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii şi în special prin gripă”, mai precizează reprezentanţii DSP Alba.

În ciuda înmulţirii cazurilor de îmbolnăviri cu gripă, autorităţile din România nu declară epidemie. Specialiştii spun că nu sunt întrunite, deocamdată, criteriile pentru declararea unei epidemii, stabilite de Organizaţia Mondială a Sănătăţii: cel mai important dintre acestea este înregistrarea a 1.500 de cazuri la fiecare 100 de mii de locuitori, România fiind departe de aceste cifre. De asemenea, măsurile de preventie nu difera foarte mult în cazul în care ar fi declarată o epidemie, explică specialiştii Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

surse: cnscbt.ro, hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax