Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

O femeie din Alba ”țepuită” pe Facebook după ce a vrut să cumpere un espressor. Ce s-a întâmplat cu dosarul penal după doi ani

Publicat

Tranzacțiile pe internet pot fi o problemă dacă nu sunt făcute într-un cadru controlat. Este și cazul unei femei din Alba, care s-a transformat în dosar penal după ce a fost păgubită de 400 de lei, după ce a vrut să cumpere un espressor postat la vânzare de o persoană, pe Facebook. 

Mai exact femeia a vrut să cumpere un espressor, a virat suma de 400 de lei într-un cont, dar nu a mai primit nici bunul și nici banii înapoi. Mai mult de atât, persoana care vindea espressorul a și blocat-o pe aceasta pe Facebook. 

Cazul a ajuns în atenția anchetatorilor, dar după doi ani femeia a cerut ca dosarul să fie închis deoarece prejudiciul este relativ scăzut.

În data de 9 mai 2023, magistrații Judecătoriei Aiud au admis cererea de confirmare a renunțării la urmărirea penală, iar dosarul a fost închis.

De asemenea motivarea a fost făcută publică.

Potrivit motivării instanței, s-a reținut că în cursul lunii decembrie 2021, persoana vătămată domiciliată în Ocna Mureș, a încercat să achiziționeze un espresor pentru cafea marca Saeco, sens în care a luat legătura cu numita „(…)” prin intermediu aplicației Facebook.

După ce persoana vătămată a virat suma de 400 lei într-un cont indicat de respectiva persoană, reprezentând contravaloarea espresorului, a constatat că bunul nu i-a fost livrat, astfel că a luat legătura tot prin intermediul aplicației cu respectiva persoană, care i-a comunicat că trebuie să plătească și contravaloarea transportului de 53 lei, pe care persoana la achitat în același cont.

Ulterior, persoana vătămată nu a intrat în posesia bunului și nici nu a mai putut să ia legătura cu respectiva persoană întrucât a blocat-o.

Persoana vătămată a comunicat organelor de urmărire penală că nu mai solicită continuarea cercetărilor și nu se constituie parte civilă în cauză, întrucât valoarea prejudiciului este redus.

Drept urmare dosarul a fost închis iar femeia a rămas cu paguba.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax