Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

O femeie din Lupșa, judeţul Alba, ar putea moşteni o parte din averea miliardarului italian Licio Gelli- fondatorul ”Propaganda Due”

Publicat

gabriela si licio gelli O femeie care ar fi originară din Munţii Apuseni, judeţul Alba ar putea moşteni o parte din averea unui fost lider mason şi controversat om de afaceri din Italia. Gabriela Vasile (48 de ani), care s-ar fi născut în Lupşa este a doua soţie a lui Licio Gelli, decedat pe 15 decembrie, în vârstă de 96 de ani.

Fost lider al Lojei Masonice Propaganda Due (P2), Gelli a fost implicat de-a lungul vieţii sale în mai multe scandaluri politice şi financiare din Italia, în ultimii 50 de ani, potrivit BBC.

Gelli s-a născut în 1919 şi a început să activeze în mediul politic prima dată în mişcarea fascistă condusă de Benito Mussolini. În timpul Războiului civil din Spania (1936-1939), a mers în să lupte alături de trupele generalului Francisco Franco.

În anii 60 a devenit mason, iar în 1970 a fondat loja P2. Pe lista celor care au făcut parte din această lojă a figurat în acei ani şi Silvio Berlusconi. Gelli a fost acuzat că a fost implicat în falimentarea unei bănci care ar fi avut legături cu Vaticanul, în anii 80 a fost găsit vinovat pentru obstrucţionarea Justiţiei, legat de o explozie care a avut loc într-o gară din Bologna, în urma căruia 85 de oameni a murit.

În 1982, a fost arestat în Elveţia unde intrase sub o identitate falsă pentru a retrage o parte din fondurile sale. După un an de închisoare, a evadat. Următorii patru ani i-a petrecut în Chile. În 1987, a revenit în Elveţia unde s-a predat şi fost trimis în închisoare pentru două luni, însă Justiţia italiană a reuşit extrădarea şi l-a condamnat opt ani pentru finanţarea de grupuri teroriste. Din 1992, Gelli a fost implicat în numeroase procese, dar în cele din urmă era achitat. Abia în 1998 a fost condamnat la 12 ani de închisoare, însă i-a executat sub arest la domiciliu la vila sa, dată fiind vârsta înaintată. În timpul arestului la domiciliu, a fugit în Franţa, unde a fost arestat din nou.

Gelli s-a intersectat de-a lungul vieţii sale şi cu dictatorul Nicolae Ceauşescu. Cei doi ar fi avut afaceri împeună, fiind vehiculată şi ideea că Gelli l-ar fi convins pe dictator să devină mason, informaţie neconfirmată ulterior.

Despre Gabriela Vasile, presa italiană relatează că, înainte de a deveni soţia lui Gelli, i-a fost îngrijitoare. Cei doi s-au căsătorit în 2006, când acesta se afla în arest la domiciliu, potrivit aceleiaşi surse. Era cu 40 de ani mai tânără decât soţul ei. Averea miliardarului îi va reveni ei şi celor trei copii ai lui Gelli.

surse: adevărul.ro, nextquotidiano.it

sursa foto: lettera43.it

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax