Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

O femeie din Ocna Mureș, disperată din cauza improvizațiilor din locuința unor vecini. Instituțiile o plimbă de la una la alta

Publicat

Proprietara unui apartament din Ocna Mureș spune că a ajuns în pragul disperării din cauza unor lucrări în locuința unor vecini.

Aceasta spune că nu mai poate locui în propria casă din cauza mirosului și a mucegaiului care i-au inundat locuința după o serie de lucrări realizate de vecinii ei.

Este vorba despre blocarea coloanei de aerisire comune și racordarea unei hote la această coloană și despre instalarea unei centrale termice în cămară.

Disperată, femeia a discutat întâi cu vecinii, apoi a apelat la autorități. Întâi spune că a fost la primarul din Ocna Mureș, Silviu Vințeler, de unde a plecat fără o soluție. De menționat că vecina lucrează în instituție.

S-a adresat și Inspectoratului Județean în Construcții Alba, o instituție cu o activitate invizibilă. De acolo a primit un răspuns că nu este de competența lor.

În aceste condiții, femeia spune că se va adresa instanței și a angajat deja un expert tehnic judiciar în instalații de construcții.

”Vă dați seama ce disperată sunt dacă apelez la presă. În 61 de ani nu am făcut asta”, a spus femeia.

Ce a constatat expertul

Expertul a constatat că montarea centralei termice în cămara de alimente încalcă prevederile normativelor privind proiectarea și executarea instalațiilor de gaze naturale în condominiu.

”În urma verificării efectuate în subsolul și podul imobilului, expertul a constatat că coloana de aerisire de la wc-ul de serviciu este înfundată în subsol, iar în pod nu este scoasă deasupra acoperișului imobilului pentru a se realiza tirajul de aer” se arată în documentul întocmit de acesta.

Expertul a concluzionat că ”disconfortul climatic din interiorul apartamentului, privind mucegaiul pereților și a tavanului din toaleta de serviciu, precum și mirosul persistent din bucătărie și wc-ul de serviciu este cauzat de racordări refulare aer și miros de la hota din bucătărie în coloana de aerisire din wc serviciu”.

De asemenea, potrivit documentului, coloana de aerisire nu funcționează din cauza înfundării la subsol și pentru că nu este scoasă deasupra acoperișului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax