Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

O femeie plină de sânge, într-un apartament răvășit: Dosar șocant de violență în familie, finalizat de magistrații din Alba Iulia

Publicat

smurd

Magistrații Curții de Apel Alba Iulia au finalizat un dosar de violență în familie, unde un bărbat și-a bătut iubita până când aceasta nu s-a mai putut ține pe picioare.

Când salvatorii de la SMURD și polițiștii au ajuns la fața locului au găsit o imagine greu de descris în cuvinte: apartamentul răvășit, o femeie căzută la pământ, în lenjerie intimă, plină de sânge și aproape inconștientă. 

După ce a lovit-o cu pumnii și picioarele, bărbatul a rupt un picior de la masă și a bătut-o pe femeie până când aceasta a căzut la podea.

Cazul s-a petrecut la Sibiu, unde judecătorii i-au dat o pedeapsă bărbatului de  un 1 an, 3 luni și 10 zile închisoare.

Dosarul a ajuns în apel, la Alba Iulia, la instanța supremă, unde magistrații au considerat că sentința a fost prea mică pentru fapta comisă de bărbat, în condițiile în care femeia a avut nevoie de peste 60 de zile de îngrijiri medicale.

În data de 18 ianuarie 2023, judecătorii Curții de Apel Alba Iulia au dat o decizie defnitivă, decizie în urma căreia bărbatul va fi pus după gratii. Motivarea instanței a fost făcută publică, fiind disponibilă pe portalul rejust.ro.

Alarma s-a dat prin 112 după ce bărbatul a ieșit pe casa scării și a urlat că și-a bătut iubita.

Când polițiștii au ajuns la fața locului polițiștii ”au constatat că în interiorul apartamentului nr. 39 se află numita, căzută la pământ, în lenjerie intimă, aflată într-o stare de semi-inconștiență, precum și inculpatul, acesta afirmând că și-a agresat concubina. După intervenția organelor de poliție victima a fost transportată la UPU Sibiu, cu ajutorul unui pat mobil”, se arată în motivarea instanței.

Când au cercetat casa, polițiștii au reținut că ”prezenta urme de răvășire, fiind găsite mai multe urme de culoare brun-roșcat cu aspect de sânge, precum și o masă de bucătărie răsturnată cu picioare metalice din inox, având două picioare rupte, unul dintre picioarele rupte prezentând urme de deformare plastică și depuneri de substanță de culoare brun-roșcată (sânge)”, se mai arată în motivarea instanței.

Bătută cu bestialitate

Declarația femeii din timpul audierii este una șocantă: ”În dimineața zilei respective inculpatul, pe fondul geloziei (acesta crezând că persoana vătămată ar avea o relație cu un alt bărbat) a devenit agresiv, lovind-o pe persoana vătămată în zona feței cu pumnul și cu piciorul în burtă, după care inculpatul a scos un picior de la masa din bucătărie (obiect identificat cu ocazia cercetării la fața locului), continuând să o lovească în toate zonele corpului până când persoana vătămată nu se mai putea ține pe picioare.

Numai în momentul în care a văzut că aceasta se simte rău și că ,,îi atârnă mâna” a încetat agresiunile asupra victimei, ieșind pe holul scării de bloc zbierând să sune cineva la ambulanță și poliție.

A învederat că la momentul în care a fost transportată la spital a fost cusută la ambele arcade (având și fisură de piramidă nazală), fiind supusă unei intervenții chirurgicale la mâna dreaptă. La întrebarea organelor de poliție dacă a mai fost agresată de concubinul său, persoana vătămată a refuzat să răspundă”, se mai arată în documentul citat.

Scandal în secția de poliție din Sibiu

La secția de poliție bărbatul a continuat scandalul și a distrus tot ce a prins prin sala de interogatoriu.

Potrivit polițiștilor care îl anchetau bărbatul ”prezenta un comportament liniștit și cooperant, acuzând și dureri la nivelul încheieturilor, acesta a fost descătușat. La un moment dat, inculpatul s-a ridicat brusc, s-a urcat cu picioarele pe mese, după care a luat în mână un ghiveci de flori de pe dulap, aruncând către fereastra din dreapta, reușind să spargă geamul din partea stângă sus.

Martorul a încercat să îl imobilizeze pe inculpat, prinzându-l de mâna stângă, moment în care inculpatul a lovit cu pumnul drept ochiul de geam din zona mediană pe care l-a spart, inculpatul rupând și mânerul unui dulap din lemn aflat în apropierea ferestrei”, se arată în motivarea instanței.

A fost pus până la urmă la podea de polițiști.

Decizie la Curtea de Apel Alba Iulia

Magistrații instanței supreme au admis apelul procurorilor din Sibiu și au majorat pedeapsa bărbatului. Au recalculat pedepsele pentru distrugere și violență în familie și au decis ca bărbatul să execute 2 ani 7 luni și 10 zile închisoare.

Decizia din data de 18 ianuarie 2023 a fost definitivă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax