Connect with us
Publicitate

AIUD

O femeie și un bărbat din Ocna Mureș, trimiși în judecată după ce au falsificat o adeverință pentru vaccin anti COVID-19

Publicat

O femeie și un bărbat din Ocna Mureș vor fi judecați pentru fals și complicitate la fals informatic, în urma falsificării unei adeverințe care să ateste vaccinarea anti COVID19.

În linii mari femeia care era registrator la centrul de vaccinare din Ocna Mureș a falsificat o adeverință prin care să ateste că bărbatul, complice la faptă este vaccinat.

Fapta s-a petrecut în plină pandemie de COVID-19, în data de 14 iunie 2021. În data de 6 septembrie 2023, dosarul a trecut de stadiul de măsuri și excepții de cameră preliminară și va fi judecat pe rolul Judecătoriei Aiud.

De asemenea motivarea a fost făcută publică de magistrați.

Cum au acționat cei doi

”În actul de sesizare s-a reţinut, în fapt că inculpata avea calitatea de registrator în cadrul Centrului de vaccinare Ocna Mureș, iar aceasta avea ca și atribuții introducerea datelor de identificare, în Registrul Electronic Naţional de Vaccinări (RENV) al Centrului de vaccinare Ocna Mureş ale tuturor persoanelor vaccinate în cadrul Centrului de Vaccinare Ocna Mureș.

La data de 14.06.2021 la Centru de vaccinare s-a prezentat un bărbat, dată la care a fost administrată cea de a doua doză de vaccinare, prima fiindu-i administrată la data de 24.05.2021.

Mai departe, în urma unei înțelegeri prealabile, inculpatul  i-a pus la dispoziție inculpatei datele de identificare, prin înmânarea unei copii a cărții de identitate.

Astfel, după administrarea celei de a doua doze de vaccin ( bărbatului vaccinat), respectiv la data de 14.06.2021, inculpata a accesat poziția unde au fost introduse datele de identificare ale numitului (bărbatul vaccinat) și a suprapus peste acestea datele de identificare ale inculpatului , cu consecința atestării faptului că inculpatul a fost vaccinat anti covid 19.

Totodată, ulterior suprascrierii datelor de identificare, respectiv la data de 14.06.2021 ora 20:56 a fost emisă o adeverință de vaccinare, care atesta în mod nereal că inculpatul a fost vaccinat.

În continuare, la data de 14.12.2021, persoana vătămată s-a prezentat din nou la Centrul de vaccinare din Ocna Mureș, ocazie cu care s-a constatat că acesta nu figura vaccinat în sistem cu nici o doză de vaccin, cu toate că acesta a fost anterior vaccinat”, se arată în motivarea instanței.

Dosarul va fi judecat de magistrații din Aiud.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax