Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

O fi păcăleală? În aprilie 2013 vom putea merge cu mașina, de la Sebeș la Nădlac, pe autostradă


Publicat

Anul 2013 poate fi unul de glorie pentru șoferii din România și implicit pentru cei din Alba care vor putea tranzita județul pe aproximativ 80 de kilometri de autostradă. În prezent, în țară se află în execuție circa 450 de kilometri de autostrăzi și variante ocolitoare iar dacă promisiunile constructorilor vor fi onorate, lucrările la o mare parte din ele vor fi finalizate anul viitor. În cea mai optimistă ipoteză, începând cu luna aprilie 2013, albaiulienii ar putea traversa în sfârșit țara, până la Nădlac, fără grija șoferului de pe contrasens. Pe de altă parte, CNADR arată că există tronsoane de drum de pe autostradă care se află încă în faza de licitație ceea ce ne face să credem că visul șoferilor mai are de așteptat pentru a deveni realitate.

Pentru prima dată, șoferii din Alba vor putea să traverseze granițele țării, până în Ungaria pe autostradă. Acestea sunt promisiunile constructorilor care lucrează la cele patru tronsoane ale autostrăzii Orăștie Sibiu ce ar urma să fie finalizată în aprilie 2013. Cei aproximativ 80 de kilometri de autostradă care vor străbate județul nostru se vor uni cu varianta de ocolire Deva-Arad iar ulterior cu autostrada Lugoj-Deva, autostrada Timișoara-Lugoj, vor continua cu varianta de ocolire a municipiului Arad, cu autostrada Arad-Timișoara și se va finaliza cu autostrada Arad- Nădlac, scoțându-ne în afara țării, pentru prima dată, pe un drum la standarde europene.

La autostrada Orăștie-Sibiu, care include și șoseaua ocolitoare a municipiului Sebeș, perspectivelw sunt optimiste. Până în luna august a acestui an, lucrările erau finalizate în proporție de 40%, primele covoare astfaltice fiind deja turnate în zona nodului rutier Sebeș Est, la ieșire din oraș spre Sibiu.

În zona nodului rutier Lancrăm și pe întreaga lungime a centurii ocolitoare a municipiului Sebeș, se execută lucrări de terasamente și umpluturi, lucrări pregătitoare pentru executarea sensurilor giratorii a traseelor de comunicare a DN1 cu autostrada. În procent de 90%, lucrările de relocare și protejare a utilităților (gaz, apă, energie electrică, telefonie) au fost finalizate.

De asemenea, sunt în execuție lucrările la cele 3 pasaje și 5 poduri, pilonii de susținere fiind turnați și deja primele 20 de grinzi de beton necesare pentru calea de rulare pentru aceste obiective au sosit și vor fi montate.

„Vă pot informa că sunt necesare 212 grinzi de beton de lungimi diferite de la 16 la 36 de metri, cu o lățime de 1,4 metri. Pentru finalizarea pasajelor și a podurilor sunt necesare 3 luni începând cu luna iulie”, a declarat Clement Negruţ în luna iulie.

Vedeți mai jos tronsoanele de autostrăzi aflate în execuție cu termen de finalizare, aprilie 2013:

Construcţia variantei de ocolire Deva-Orăştie la standard de autostradă: februarie 2013 – deschidere trafic: sfârşitul anului 2012

– Autostrada Orăştie-Sibiu, lot 1 (km 0-km 24+110); aprilie 2013
– Autostrada Orăştie-Sibiu, lot 2 (km 24+110-km 43+855); aprilie 2013
– Autostrada Orăştie-Sibiu, lot 3 (km 43+855-km 65+965); aprilie 2013
– Autostrada Orăştie-Sibiu, lot 4 (km 65+965-km 82+070); aprilie 2013
– Autostrada Nădlac-Arad şi drum de legătură, lot 1 (km 0 -km 22+218); aprilie 2013
– Autostrada Timişoara-Lugoj, lot 1 (km 44+500-km 54); aprilie 2013
– Autostrada Lugoj-Deva, lot 1 (km 0-km 27+400);aprilie 2013

Pe de altă parte, reprezentanții CNADR arată că, există încă tronsoane de drum aflate încă în faza de licitație și pentru care urmează să fie semnate contracte în acest an. Deși termenele constructorilor ar arăta că, în 2013 lucrările ar fi finalizate, informațiile CNADR ne induc ideea că, ipoteza este neverosibilă și că ne mai despart câțiva zeci de kilometri buni de astfalt până la Nădlac.

Ce contracte noi de autostrăzi vor fi semnate în acest an

Până la sfârşitul anului 2012 oficialii CNADNR estimează că vor fi semnate cinci contracte de proiectare şi execuţie şi două contracte doar pentru proiectare a unor tronsoane de autostrăzi.

Acestea – care se află în prezent în faza de licitaţie – sunt următoarele:

– proiectare şi execuţie autostrada Lugoj-Deva, lot 2: km 27+620-km 56+220
– proiectare şi execuţie autostrada Lugoj-Deva, lot 3: km 56+220-km 77+361
– proiectare şi execuţie autostrada Lugoj-Deva, lot 4: km77+361-km 99+500
– proiectare şi execuţie autostrada Timişoara-Lugoj, lot 2: km 54-km 79+625ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

4 Comentarii

4 Comments

 1. Dan

  luni, 06.08.2012 at 15:08

  Nu cred ca o fi pacaleala doar ca nu stim deocamdata care vor fi sensurile de mers inaugurate.
  In ultima vreme in tara asta s-a inventat autostrada pe un singur sens 🙂

 2. GOGU! SI PATRAULEA

  luni, 06.08.2012 at 16:05

  ha ha! domne da ! daca nu mai fura ! in loc sa bage 10 bascule de asfalt cat trebuie ei pun 4 restul ..pe hartie ..siiiiii?
  in 2 , 3 , anui apar gropile..wauuuuu:)brusc ne trezim la realitate ..mergem cu masina in service si tot asa ..dar taxa de drum ??!!!! tara de rahat…!e timpul sa fac em treaba gata cu furatul fratilor!!!! ne ia naiba ca am ajuns ultimii din europa .!!! LA TREABA SERIOASA JOS CU HOTIII!!!!HUUUUUU!!!::)))

 3. GOGU! SI PATRAULEA

  luni, 06.08.2012 at 16:05

  ha ha! domne da ! daca nu mai fura ! in loc sa bage 10 bascule de asfalt cat trebuie ei pun 4 restul ..pe hartie ..siiiiii?
  in 2 , 3 , anui apar gropile..wauuuuu:)brusc ne trezim la realitate ..mergem cu masina in service si tot asa ..dar taxa de drum ??!!!! tara de rahat…!e timpul sa fac em treaba gata cu furatul fratilor!!!! ne ia naiba ca am ajuns ultimii din europa .!!!

 4. Lucian

  luni, 06.08.2012 at 18:09

  Sunt tronsoane, pana la Arad, care sunt in faza de licitatie deci nu s-a inceput executia.

  Hai sa continui si eu ***

  „Pe de altă parte, până la sfârşitul anului 2012 oficialii CNADNR estimează că vor fi semnate cinci contracte de proiectare şi execuţie şi două contracte doar pentru proiectare a unor tronsoane de autostrăzi.
  Acestea – care se află în prezent în faza de licitaţie – sunt următoarele:
  – proiectare şi execuţie autostrada Lugoj-Deva, lot 2: km 27+620-km 56+220
  – proiectare şi execuţie autostrada Lugoj-Deva, lot 3: km 56+220-km 77+361
  – proiectare şi execuţie autostrada Lugoj-Deva, lot 4: km77+361-km 99+500
  – proiectare şi execuţie autostrada Timişoara-Lugoj, lot 2: km 54-km 79+625…”

  Asadar peste 97 km pentru care nu s-a inceput lucrul!! Mai avem de asteptat pana sa ajungem la Nadlac pe autostrada…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO: Șansă la viața pentru o fetiță de un an, care suferă de o boală rară. Tratamentul costă 2 milioane de dolari

Publicat

Alessia are un an și trei luni, vârsta la care un copil începe să meargă și să se joace. În schimb, Alessia, este imobilizată la pat din cauza unei boli rare. Micuța suferă de amiotrofie musculară spinală, o boală care practic îi atrofiază mușchii de la o zi la alta, iar fetița este dependentă de aparate. 

Mai mult de atât, tatăl micuței, a ales să își părăsească familia, iar lupta cu boala este dusă doar de tânăra mama.

Salvarea Alessiei, ar putea veni din partea unui tratament revoluționar, mai exact un tratament genetic pus pe piață anul trecut.

Totuși, prețul pentru tratament este unul enorm.

Tratamentului salvator costă de 2.100.000 de dolari, la care se adaugă cheltuielile de spitalizare. O suma imensă, pe care tânăra mamă nu ar fi reușit să o strângă vreodată.

Asociatia pentru micuțul Noel strânge fonduri pentru Alessia.

Se poate dona astfel:

online cu cardul fara comision https://asociatianoel.ro/doneaza.html

BTPay: 0752.076.131

Revolut: 0752.076.131

transfer bancar:

Cont Lei: RO33BTRLRONCRT0532233601

Cont euro: RO80BTRLEURCRT0532233601

Cont lire: RO38BTRLGBPCRT0532233601

Swift: BTRLRO22

Beneficiar Asociatia pentru micutul Noel See Less

 

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Pacienţii asimptomatici au aceeași cantitate de coronavirus ca persoanele cu simptome. Studiu

Publicat

Un studiu detaliat realizat în rândul a 303 persoane în Coreea de Sud a arătat că 29% dintre persoanele infectate cu coronavirus nu au prezentat niciodată simptome, dar au avut aceeaşi cantitate de virus ca persoanele simptomatice, relatează AFP.

Studiul, condus de Seungjae Lee de la Universitatea Soonchunhyang şi publicat joi în revista americană Jama Internal Medicine, s-a concentrat pe un focar de cazuri de contaminare în cadrul unui grup religios din Daegu, în Coreea de Sud, în februarie. Autorităţile au decis să plaseze în izolare cazurile pozitive cu puţine sau fără simptome într-o clădire guvernamentală, unde medicii şi asistentele le-au monitorizat atent evoluţia simptomelor şi le-au testat încărcătura virală în mod regulat.

Grupul era format din tineri, cu o vârstă medie de 25 de ani.

Din 303 persoane, 89 nu au prezentat niciodată simptome, o proporţie de 29%.

În condiţiile în care persoanele în cauză au fost ţinute în izolare până când au fost testate negativ, personalul medical a putut distinge între cazurile pre-simptomatice şi cazurile asimptomatice. De fapt, 21 de persoane s-au prezentat iniţial ca fiind pozitive pentru coronavirus şi fără simptome, dar au avut în cele din urmă simptome. Numeroase studii în care pacienţii sunt testaţi o singura dată pot confunda cazurile pre şi asimptomatice.

Concluzia studiului este că concentraţiile de virus la pacienţii asimptomatici au fost „similare cu cele de la pacienţii simptomatici”, au afirmat autorii.

Însă găsirea de particule virale reziduale în nas, gât sau plămâni nu înseamnă neapărat că aceste persoane au fost contagioase. Aceasta este una dintre marile întrebări ale pandemiei: în ce proporţie cazurile asimptomatice sunt vectori ai virusului? Pe de o parte, nu tuşesc, însă pe de altă parte, nu stau în izolare şi, prin urmare, intră în contact cu alte persoane.

„Este important să subliniem că detectarea ARN-ului viral nu este sinonim cu prezenţa unui virus infecţios şi transmisibil”, au avertizat autorii studiului, care au subliniat că studii epidemiologice şi experimentale mai ample sunt necesare pentru a înţelege acest lucru.

sursă: Agerpres

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Tânăr slovac, găsit spânzurat în baia unui apartament din Alba Iulia. Poliția a deschis o anchetă

Publicat

Un cetățean slovac, în vârstă de 24 de ani, angajat al unei firme din Sebeș, a fost găsit spânzurat într-un apartament din Alba Iulia. 

Cei care l-au descoperit erau colegii săi de apartament care s-au întors de dimineață de la serviciu, tot cetățeni slovaci.

Potrivit surselor alba24.ro, asupra tânărului nu a fost găsit niciun bilet de adio.

Tânărul a fost găsit în baie, spânzurat de geam. Apartamentul în care a fost găsit corpul ne însuflețit al tânărului se află la primul nivel al unui bloc construit recent în Alba Iulia.

Polițiștii din Alba au deschis o anchetă pentru a stabili ce s-a întâmplat.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

SONDAJ Alba24: Cine doriți să fie viitorul primar al municipiului Alba Iulia? Lista candidaților la alegerile locale 2020

Publicat

Lupta pentru locul de primar al municipiului Alba Iulia este deschisă. Candidații care și-au anunțat până acum intenția de a ocupa această funcție sunt: Alin Stanciu – PSD, Voicu Paul – PNL, Gabriel Pleșa – USR, Gheorghe Beleiu – PRO Romania, Mircea Trifu – ANA, Bogdan Lazăr – ALDE, Alin Tudose – AUR și Marius Adrian Hațegan – PMP.

Vă puteți exprima opinia și preferințele într-un sondaj legat de candidații la primăria municipiului Alba Iulia – Alba24.

Pe care dintre următorii candidați l-ați vota pentru funcția de PRIMAR al municipiului Alba Iulia?

Loading ... Loading ...

Citește și: SONDAJ Alba24: Cine doriți să fie viitorul președinte al Consiliului Județean Alba. Lista candidaților anunțați

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate