Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Un funcționar public din Alba Iulia a refuzat o ”șpagă” de 50 de lei. Ce s-a întâmplat după tentativa de mituire

Publicat

O funcționară a Direcției Publice Comunitare de Evidență a Persoanelor Alba a refuzat o șpagă de 50 de lei, pentru a elibera un buletin unui bărbat care nu avea toate actele necesare. 

După ce a refuzat banii, reprezentații instituției au făcut un denunț la Direcția Generală Anticorpuție Alba pentru dare de mită.

În urma denunțului un dosar penal a fost deschis, iar mai apoi bărbatul în cauză a semnat un acord de recunoaștere a vinovăției. 

Reprezentații Tribunalului Alba, instanță unde s-a judecat acordul, au transmis pentru alba24.ro, ce s-a întâmplat mai exact și cum a refuzat funcționara publică șpaga.

” În data de 10 iulie 2020, la DGA Alba a fost înregistrat denunțul unor funcționari din cadul Direcției Publice Comunitare de Evidență a Persoanelor Alba, prin care un încunoștințat faptul că inculpatul a prezentat documentele necesare eliberării actului de identitate, iar între filele unui document a pus și o bancnotă de 50 de lei.

La ghișeu se afla funcționara.

Din declarația martorei (n.r. funcționara în cauză) rezultă că incuplatul nu avea toate documentele necesare pentru eliberarea cărții de identitate, respectiv nu deținea în original titlul de proprietate al imobilului unde intenționa să își stabilească domiciliul.

Funcționara de la ghișeu a refuzat să primească suma de bani, iar inculpatul a luat banii înapoi”, se arată în răspunsul instanței pentru alba24.ro.

În urma denunțului, bărbatul a fost identificat și ”în data de 30 iulie 2020 i-a predat (n.r., suma de bani) organelor de urmărire penală în vederea confiscării.”, se mai arată în documentul citat.

Pentru fapta sa bărbatul, în 22 februarie 2021 a fost condamnat pentru dare de mită la un an și patru luni de închisoare cu suspendare și la muncă în folosul comunității în cadrul Primăriei Muncipiului Alba Iulia sau la Biblioteca Județeană ”Lucian Blaga”.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax