Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Lacurile sărate de la Ocna Sibiului, pregătite pentru turiști. Când se va putea face plajă pe ”litoralul Ardealului”

Publicat

ocna sibiului

Din iunie ar putea fi redeschisă o locație cunoscută și preferată de turiști, aflată doar la 80 de kilometri de Alba Iulia. Este vorba despre stațiunea turistică Ocna Sibiului, cu renumitele lacuri sărate.

La Ocna Sibiului, turiştii găsesc lacuri cu ape sărate, plaje amenajate şi peste 40 de pensiuni cu tarife de cazare de la 70 de lei.

ocna sibiului

„Noi suntem pregătiți cu tot ce trebuie și am vrea să deschidem începând cu data de 1 iunie, dacă ne vor da voie autoritățile. Am luat deja toate măsurile de distanțare socială atât de necesare în această perioadă.

Șezlongurile sunt puse două câte două, cu 2 m distanță între ele. La intrare , când se stă la coadă, vom termometriza turiștii, dacă măsura va rămâne în vigoare până atunci”, spune primarul din Ocna Sibiului, George Predescu, citat de Ora de Sibiu.

Potrivit sursei citate, la intrarea în apă, turiștii vor fi sfătuiți să nu staționeze pe malurile lacurilor și pe scările de acces iar în apă se vor aplica aceleași reguli ca și pe uscat.

”Nisipul a fost reîmprospătat, şezlongurile sunt pregătite, iar apa sărată din lacuri s-a încălzit deja, noi suntem pregătiți”, mai spune primarul.

ocna sibiului

Supranumită “marea Sibiului”sau ”litoralul Ardealului”, staţiunea Ocna Sibiului este preferată, și nu numai, de turişti care vin să se trateze cu apele sărate concentrate şi nămol sau să se bucure de cadrul natural ori de posibilităţile de agrement.

Dezvoltarea așezării Ocna Sibiului a fost legată de exploatarea sării care era extrasă încă de pe vremea dacilor și romanilor. Localitatea a fost atestată documentar în anul 1263.

În secolul 15-16 Salina din Ocna Sibiului era considerată una din cele mai importante din Transilvania.

Cu timpul, pe locul salinelor părăsite şi inundate cu apa provenită din precipiţatii s-au format lacuri cu o concentraţie mare de săruri, în număr de 52 din care 16 sunt mai bine cunoscute şi folosite pentru balneaţie: lacul Horea, lacul Cloşca, lacul Crişan, lacul Fără Fund, lacul Inului, lacul Mâţelor, lacul pentru gheaţă, lacul Avram Iancu, lacul Ocniţa, lacul Rândunica, lacul Brâncoveanu, lacul Auster, lacul Gura minei, lacul Mihai Viteazul, Balta cu nămol, lacul Verde.

Deşi efectele terapeutice erau cunoscute de pe vremea dacilor şi romanilor, abia din 1700 există o atestare certă a exploatării balneare din Ocna Sibiului: baia femeilor, iar studii medicale amănunţite asupra constituţiei chimice şi proprietăţilor terapeutice au fost intreprinse din a doua jumătate a secolului XIX.

Anul 1846 a marcat deschiderea oficială a Staţiunii balneare Ocna Sibiului  pentru ca in 20 iunie 1858 să se deschidă oficial băile calde.

În anul 1998 s-a reamenajat şi redeschis ştrandul cu cele 3 lacuri Horea, Cloşca şi Crişan, iar în 2002 s-a deschis complexul balnear Ştrand , s-a modernizat vechea bază de tratament şi din 2006 până în 2013 a reintrat în circuit Pavilionul Băilor cu bază de tratament, bază de agrement, restaurant, săli de conferinţe.

surse: oradesibiu.ro, balneologietransilvania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax