Connect with us
Publicitate

CÂMPENI

O minoră din Alba a cunoscut un bărbat pe Facebook, iar la scurt timp a ajuns în atenția DIICOT. Ce fapte penale au făcut cei doi

Publicat

O minoră din Alba a ajuns să fie cercetată de DIICOT după ce a scos o sumă de bani de pe cardul celor care aveau grijă de ea, de când era mică. Fata ar fi făcut acest lucru, după ce a cunoscut un bărbat pe Facebook, care i-ar fi spus că are nevoie de bani să plece în Germania.

Mai mult minora ar fi spus că bărbatul a amenințat-o dacă nu făcea rost de card și de PIN. 

Fapta a fost descoperită la scurt timp, iar în urma cercetărilor minora și bărbatul au fost trimiși în judecată pentru efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și acces ilegal la un sistem informatic. 

În data de 16 ianuarie 2023, dosarul a trecut de stadiul de măsuri și excepții de cameră preliminară și va fi judecat pe rolul Tribunalului Alba. De asemenea motivarea instanței a fost făcută publică fiind disponibilă pe portalul rejust.ro.

Totul s-a întâmplat în urmă cu doi ani, când fata avea 13 ani.

Potrivit motivării instanței,”în zilele de 12, 13 și 15.01.2020, inculpații  au retras, fără drept, în mod repetat, sume de bani de pe un card de debit, emis de unitatea bancara Banca Transilvania-Agenția Câmpeni, profitând de faptul că deținătorul cadrului a lăsat codul PIN alături de cardul bancar.

Prejudiciul este estimat la suma de 1.800 lei și nu a fost recuperat. (…) Conform declarației minorei, la vârsta de 13 ani l-a cunoscut pe rețeaua de socializare „Facebook” pe inculpat iar după aproximativ 2 luni a început o relație de prietenie cu acesta, având acordul numiților (…) pe care ea îi numea tată și mamă.

Minora a declarat că la un moment dat, la îndemnul inculpatului, întrucât acesta a amenințat că în caz contrar o va bate, a sustras cardul pin și hârtia pe care era trecut pinul din borsetă, iar după ce au retras banii, care au rămas la inculpat, acesta motivând că are nevoie de bani pentru a pleca în Germania, ea s-a reîntors acasă și a pus cardul la loc în borseta tatălui său, făcând acest lucru 3 zile la rând

Păgubitul a declarat faptul că în ziua de 16.01.2020, întrucât avea nevoie de bani, s-a deplasat la bancomatul Băncii Transilvania Câmpeni pentru a face o retragere, unde a constatat că din cont îi lipsește suma de aproximativ 1.800 lei.

Din acest motiv s-a deplasat în interiorul băncii, unde i s-a comunicat că în zilele de 12,13 respectiv 15.01.2020 au fost retrase cu cardul sume de bani din contul său”, se arată în motivarea instanței.

Anchetatorii au vizualizat imaginile de pe camerele de supraveghere și au descoperit momentele în care minora, dar și bărbatul au scos banii de la ATM. Drept urmare pe numele lor a fost începută o anchetă, iar apoi au fost trimiși în judecată.

Cei doi vor fi judecați pe rolul Tribunalului Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax