Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

O nouă biserică se construieşte în Alba Iulia. Vineri, ÎPS Irineu pune piatra de temelie pentru un lăcaş de cult în cartierul Orizont

Publicat

O nouă biserică va fi construită la Alba Iulia, în cartierul Orizotn. Vineri, de la ora 17.30, ÎPS Irineu, Arhiepiscopul ortodox de Alba Iulia, va pune piatra de temelie pentru lăcaşul de cult.

La această biserică va sluji părintele Sabin Vodă, preotul paroh din Parohia Alba Iulia – Orizont. La paraclisul unde slujeşte acum părintele Vodă se află o copie a icoanei Maicii Domnului Pantanassa – vindecătoarea de cancer, icoană donată de Mănăstirea Vatoped din Sfântul Munte Athos, transmit reprezentanţii arhiepiscopiei.

Accesul spre cartierul Orizont se face de pe Calea Moţilor, la ieşirea spre Miceşti, pe strada Albac.

,,Pentru că este un proiect pentru comunitate ne-am propus să-i facem o prezentare publică, joi seara, de la ora 19.00, la centrul cultural-catehetic de la Biserica Memorială Mihai Viteazul din Alba Iulia. Proiectul va fi prezentat de autorul lui şi alături de credincioşii parohiei noastre invităm pe toţi cei care doresc să vadă acest proiect şi să-l sprijine”, a declarat Sabin Vodă.

„Sunt paroh aici de trei ani şi jumătate şi, de când am venit, mi-am propus ca mai întâi să formez biserica cea vie, adică comunitatea credincioşilor şi apoi, împreună să zidim şi locaşul de închinare. Gândul pe care l-am avut când am început lucrarea pastorală aici a rămas, anume: de a ridica o biserică de zid, în cinstea Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, un centru cultural-catehetic, dedicat Părintelui Arhimandrit Teofil Părăian, centru care va avea şi un altar închinat Sfântului Ierarh Grigorie Palama – unde vom sluji până la finalizarea lucrărilor bisericii şi o casă parohială, pentru a putea fi în mijlocul credincioşilor”, a mai spus Sabin Vodă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax