Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

O nouă categorie de medici va beneficia de indemnizații pentru gărzi. Anunțul făcut de Ministerul Sănătăţii

Publicat

O nouă categorie de medici va beneficia de indemnizații pentru gărzi. Ministerul Sănătăţii a anunţat joi că medicii de medicină generală din cadrul serviciilor de ambulanţă şi al structurilor de primiri urgenţe vor primi o indemnizație pentru efectuarea gărzilor. Indemnizațiile acordate în prezent pentru medicii specialişti şi primari care efectuează gărzi nu se vor modifica. 

Potrivit reprezentaților ministerului, în Monitorul Oficial al României nr. 202 din 11 martie 2024 a fost publicată OUG nr. 19/2024 privind unele măsuri referitoare la salarizarea personalului din sănătate, asistenţă socială şi alte sectoare de activitate bugetară, act normativ prin care salariații din aceste domenii beneficiază de majorări salariale, începând cu luna martie a anului 2024.

O nouă categorie de medici va beneficia de indemnizații pentru gărzi

Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 19/2024 prevede, de asemenea, acordarea unei indemnizații de 350 de lei / 700 de lei pentru medicii de medicină generală (care nu au dobândit o specialitate) din cadrul serviciilor de ambulanță și al structurilor de primiri urgențe (UPU/CPU) care efectuează lunar o gardă, respectiv, cel puțin 2 gărzi, în baza unui contract individual de muncă cu timp parţial.

Această categorie nu beneficia de plata indemnizației pentru serviciul de gardă până la apariția OUG nr. 19/2024.

„Idemnizațiile pentru gărzi acordate medicilor specialiști, medicilor primari și medicilor rezidenți acordate în conformitate cu prevederile OUG nr. 63/2023, cu modificările și completările ulterioare, nu au fost modificate, cuantumul acestora rămânând același”, au explicat reprezentanții Ministerului Sănătății, într-o postare pe pagina de Facebook.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax