Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

O nouă condamnare pentru Sorin Ovidiu Vîntu: Doi ani de închisoare cu executare, în dosarul de favorizare a fostului preşedinte „Gelsor”

Publicat

Tribunalul Bucureşti l-a condamnat, marţi, pe omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu, la doi ani de inchisoare cu executare pentru favorizarea infractorului. Decizia a fost luată de instanţă, în dosarul privind plecarea din ţară a fostului preşedinte „Gelsor”, Nicolae Popa. Vîntu se află la Penitenciarul Rahova, unde execută o altă pedepsă, de 1 an de închisoare, în cauza de şantaj la adresa lui Sebastian Ghiţă.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Bucureşti.

Tot în dosarul de favorizarea infractorului – Nicolae Popa, condamnat în dosarele FNA si FNI – au mai primit pedepse de închisoare, de un an, respectiv un an şi şase luni, însă cu suspendare, Octavian Turcan şi Alexandru Stoian.
Cei trei au fost trimişi în judecată în 12 octombrie 2010, de procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din Parchetul instanţei supreme. Nicolae Popa a fost condamnat la 15 ani de închisoare, pentru fraudă, alături de Ioana Maria Vlas, în dosarul falimentului FNI. Acesta a fost condamnat în lipsă, în 2006.
Potrivit procurorilor, în perioada octombrie 2009 – ianuarie 2010, Sorin Ovidiu Vintu ar fi transmis din totalul sumei anuale de 200.000 euro, „convenite cu condamnatul Popa Nicolae”, două tranşe de 50.000 euro, respectiv 20.000 euro.
„Suma îi era necesară condamnatului pentru a se ascunde, în scopul de a nu fi descoperit de autorităţile îndrituite să pună în executare mandatul european de arestare emis pe numele său, pentru executarea pedepsei de 15 ani închisoare la care a fost condamnat prin hotărâre judecătoreasca definitivă şi executorie”, mai precizează procurorii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax