Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

O nouă etapă de testări la SIMULARE EVALUARE NAȚIONALĂ, „în vederea bunei pregătiri a elevilor”. Anunțul ministrului Educației

Publicat

examen

Simularea Evaluarăă naționale se va putea organiza din nou mai ales în județele în care au fost obținute rezultate slabe, anunță ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Acesta a declarat sâmbătă la Digi24 că va lua această măsură „în vederea bunei pregătiri a elevilor”. Prima sesiune de simulări pentru examenele naționale a avut loc în ultimele două săptămâni din luna martie.

Vezi și MODELE de SUBIECTE la EVALUARE NAȚIONALĂ 2021, clasa a VIII-a: TOATE testele de antrenament și BAREMELE la Română și Matematică

„În aceste județe (n.red. în care rezultatele au fost mai slabe la simulare) atenția va fi sporită pentru a explica elevilor și părinților importanța și necesitatea înscrierii în programul de ore remediale, pentru ca până la momentul susținerii examenelor naționale să poată recupera cât mai mult din aceste pierderi.

De asemenea, în județele în care au fost localități carantina se se va putea organiza simularea și, mai mult decât atât, chiar în județele în care s-a dat simularea, în vederea bune pregătiri a elevilor se va putea organiza încă o etapa a simulării”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Vineri Ministerul Educației a publicat rezultatele la Simularea Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a, iar cele mai bune rezultate, adică procentul mediilor peste 5, au fost în Municipiul București (82,1%) și în județele Cluj (77,6%), Argeș (71,5%), Brăila (71,3%) și Prahova (69,9%).

65,6% dintre elevii de clasa a VIII-a participanți au luat peste media 5 la simularea Evaluării Naționale 2021 din martie.

Rezultate la Simulare Evaluare Națională în județul Alba

În județul Alba, prezența la probe a fost de peste 90%. 15 note de 10 au fost obținute în ALBA, majoritatea la Matematică

Potrivit datelor centralizate de IȘJ Alba și transmise Alba24.ro de către inspectorul școlar general adjunct Dan Cherecheș, în urma corectării lucrărilor la simulare Evaluare Națională 2021 în Alba, statisticile sunt următoarele:

– la proba de Română: din 2.369 elevi, au fost 2.053 prezenți; 1.510 note peste 5 (73,55%), o notă de 10

– la proba de Matematică: din 2.369 elevi, au fost 2.030 prezenți; 1.259 note peste 5 (62,01%), 14 note de 10

– la proba de Limba maternă: 47 elevi prezenți, 38 note peste 5 (80,85%), nicio notă de 10.

Comparativ, la sesiunea de simulare a examenului de Evaluare Națională 2019 în Alba, 1.480 de elevi (54,92%) au obţinut medii mai mari sau egale cu 5. Pe discipline, 72,01% – Română, 41,53% – Matematică. A fost o singură medie de 10.

La examenul de Evaluare Națională 2020, rata notelor peste 5 în Alba (după primele rezultate) era de 79,6% (22 medii de 10).

Ministrul Educației mulțumit de rezultatele la Simularea pentru Evaluarea Națională

„Sunt mai mult decât îmbucurătoare rezultatele”, a spus ministrul Sorin Cîmpeanu, care a precizat că „singura explicație posibilă este aceea conform căreia crizele, în general, evidențiază tot ce este mai rău, dar în același timp evidențiază și tot ce este mai bun.

În cazul de față, în cazul simulării pentru Evaluarea Națională, din fericire se constată că au fost scoase în evidență calitățile elevilor, care după o lungă perioadă de predare online au reușit să se mobilizeze în așa fel încât au luat, precum ați precizat deja, peste 20 % în raport cu anul 2016, a fost rata de promovare.

De altfel, în mai toate județele țării rata de promovare a fost peste 50%, avem doar două situații – Vaslui cu 47,5% și Timiș cu 48%, din motive bine cunoscute – au fost foarte multe școli care nu au putut organiza simularea fiind localități carantinate.

E foarte important ca îndată ce va fi ridicată starea de carantină, aceste școli să poată organiza și au posibilitatea prin ordinul de ministru pe care l-am promovat să organizeze simularea și pentru acei elevi”, a spus ministrul Educației.

surse: Digi24, Edupedu.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax