Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

O nouă funcție de siguranță în aplicația Waze: alerte privind istoricul accidentelor. Ce notificări pot primi șoferii

Publicat

O nouă funcție de siguranță în aplicația Waze: alerte privind istoricul accidentelor. Waze, una dintre cele mai populare aplicații de navigație, a lansat recent o nouă funcție: alerte privind istoricul accidentelor. Șoferii pot primi astfel notificări în timp real despre drumurile sau sectoarele de drum predispuse la accidente. 

O nouă funcție de siguranță în aplicația Waze

Aplicația de navigație deținută de Google a anunțat că a introdus un nou set de informații, sub formă de notificări. Este vorba despre „Crash History Alerts” – Alerte privind istoricul accidentelor. Noua funcție de siguranță este deja prezentă în aplicație pentru unii utilizatori.

Aceasta îi va avertiza pe șoferi atunci când urmează să parcurgă o porțiune de traseu în care s-au produs numeroase accidente.

Cum funcționează alertele privind istoricul accidentelor

Datorită inteligenței artificiale și rapoartelor comunității Waze, alertele privind istoricul accidentelor combină datele istorice despre accidente și informații cheie despre ruta șoferilor – cum ar fi nivelul tipic de trafic, dacă este o autostradă sau un drum local, altitudinea și altele.

Dacă ruta acestora include o șosea predispusă la accidente, aplicația va afișa o alertă înainte de a ajunge pe acea porțiune.

Pentru a nu distrage șoferii, numărul de alerte/notificări pe care aceștia le vor vedea în aplicație va fi limitat. Astfel, nu vor fi afișate alerte pe drumurile pe care aceștia le parcurg în mod regulat.

De ce este această funcție importantă

„În fiecare zi, aproape 3.700 de persoane sunt, din păcate, ucise la nivel global în accidente care implică mașini, autobuze, motociclete, biciclete, camioane sau pietoni.

Accidentele rutiere sunt estimate a fi a opta cauză principală de deces la nivel global – și utilizatorii Waze din întreaga lume raportează accidente la aproximativ fiecare două secunde”, au precizat reprezentanții Waze.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax