Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

O nouă grădiniță va fi construită la Alba Iulia. Primăria a semnat contractul de 18,8 milioane lei

Publicat

Primăria Alba Iulia a semnat contractul pentru construirea noului sediu al Grădiniței nr. 16, în incinta Colegiului Tehnic ”Alexandru Domșa”. Unitatea va avea 160 de locuri. Investiția este de 18,8 milioane lei.

”Am semnat, astăzi, contractul de execuție pentru Gradinița Nr. 16, din incinta Colegiului Tehnic „Alexandru Domșa”.

Ne-am dorit construirea unei clădiri la standarde moderne, necesară pentru educația preșcolară, deoarece Grădinița cu Program Prelungit Nr.16 nu a funcționat într-o clădire proprie, deși deservește trei mari cartiere ale orașului: Ampoi I, Ampoi II și Ampoi III.

Noua grădiniță va dispune de 160 de locuri și se va realiza prin extinderea pe verticală și orizontală a cantinei existente. Se vor efectua și lucrări de amenajări exterioare: loc de joacă pentru copii, alei carosabile și trotuare.

Mereu am subliniat importanța educației celor mici, iar în acest moment sunt deosebit de încântat că astfel de proiecte, fie ele creșe sau grădinițe, toate în beneficiul micuților albaiulieni, prind contur.

Licitația a fost câștigată de către Tobimar Construct SRL, iar valoarea totală este de 18.8 milioane de lei cu TVA, cu o durată de execuție de 14 luni”, a anunțat primarul Gabriel Pleșa.

Cum va fi amenajată grădinița

Noua grădiniță va avea un regim de înălțime Subsol parțial + Parter + Etaj și o suprafață desfășurată de 2.417 mp.

Organizarea funcțională a spațiilor prevede la nivelul parterului spațiile anexe grădiniței (sala polivalentă, bucătăria, administrație și izolator), care au nevoie de o continuă legătură cu exteriorul, iar la nivelul etajului sălile de grupă cu spațiile anexe aferente (vestiare, grupuri sanitare, depozite de material didactic).

Orientarea sălilor de grupă va fi în principal Est-Vest, utilizând laturile de Nord și Sud pentru spațiile anexe sălilor de grupă (circulații pe verticală, oficiu, grupuri sanitare).

Sala polivalentă, utilizată în programul de zi cu zi pentru servirea meselor, este în legătură directă cu locul de joacă din curte. Spațiile de deservire a funcțiunii principale (bucătăria, administrația, etc.) sunt orientate către Sud, latura pe care se face și accesul de serviciu în incintă.

Accesul copiilor se va face pe latura de Est, unde se va trece obligatoriu prin zona de filtru, ce include și izolatorul. Accesul în sala polivalentă cu ocazia unor evenimente se va putea face pe latura de Nord, unde se află și scara exterioară pentru evacuarea etajului, conform normelor în vigoare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax