Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

O nouă idee privind vaccinarea: Școlile și grădinițele să afișeze procentul de elevi vaccinați din instituție

Publicat

coridor scoala liceu avizier Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a declarat joi, la o dezbatere publică pe tema legii vaccinării, desfășurată la Institutul Național de Sănătate Publică, că va lua în discuție ideea că școlile și grădinițele să afișeze procentul de elevi vaccinați din școală, afirmând că i se par „o idee bună”, transmite Agerpres.

„Știți că există o dezbatere pe această temă și în Franța și eu cred că dreptul la sănătate publică trebuie să primeze. Mi-a plăcut ideea celui care a spus în sală că școlile și grădinițele ar trebui să afișeze procentul de vaccinați din școală. E o idee bună. O s-o luăm în discuție”, a afirmat Bodog.

Propunerea a fost făcută în cadrul dezbaterii de președintele Asociației Rationaliste Române, Ovidiu Covaciu.

„Propunerea nu este cu liste de nume, în nici un caz, este cu procente de copii vaccinați, versus nevaccinați într-o școală. Scopul acestei propuneri este să ajute părinții care au copii vulnerabili, adică cei care nu pot fi vaccinați din motive medicale, nu din cele precum refuzul, să găsească comunitatea școlară în care să se integreze cel mai bine. Scopul ideii este să-i ajute să găsească școala potrivită. (…) Nu spun că propunerea este ideală, dar scopul este măcar să știi la ce riscuri te expui când intri într-o școală. În prezent nu se știe, pentru că nu se spune. Dar nu este o informație medicală care să fie secretă. Este o informație care poate fi oferită public: pe site-ul școlii, la cererea unui părinte”, a declarat Covaciu.

Ministerul Sănătății a pus în dezbatere publică, pe 10 aprilie, proiectul legii vaccinării, act normativ care stabilește cadrul legal de vaccinare, dar și de achiziționare a vaccinurilor și care fusese anunțat încă din anul 2015.

sursa: hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax