Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

O nouă interdicție pe WhatsApp: Utilizatorii nu vor mai putea face capturi de ecran pentru anumite categorii de mesaje

Publicat

WhatsApp îi va împiedica pe utilizatorii aplicației să facă înregistrări de ecran sau capturi. Măsura face parte din politica de protejare a confidențialității utilizatorilor.

Utilizatorii nu vor mai putea face capturi de ecran pentru mesajele temporare – „view once” – la imagini și videoclipuri, potrivit Mediafax.

Capturi se ecran se pot face, totuși, deoarece noua funcție este limitată la imaginile și videoclipurile temporare.

Nu este posibil să transmiteți, să exportați sau să salvați imagini și videoclipuri de tip view once, dar destinatarul poate totuși să facă o fotografie utilizând un dispozitiv mobil secundar pentru a obține mesajul dvs. de tip view once, așa că aveți grijă când îl trimiteți.

Noua funcție a fost lansată pentru cei care folosesc o versiune beta actualizată a TestFlight și va fi implementată pentru mai mulți utilizatori în următoarele săptămâni.

Ce se întâmplă dacă vrei să faci captură

Atunci când utilizatorii vor încerca să facă o captură de ecran, aceasta va fi complet neagră. Iar pentru unii dintre aceștia, capacitatea de a face capturi de ecran va dispărea complet.

Există câteva aspecte interesante la noua caracteristică. De exemplu, expeditorul nu va primi o notificare dacă încercarea dvs. de captură de ecran este blocată.

Și încercarea de a înregistra ecranul este, de asemenea, interzisă.

Puteți înregistra în continuare mesaje care dispar, dar nu imagini sau videoclipuri de tip „View Once”. De asemenea, nu veți putea redirecționa, exporta sau salva imagini și videoclipuri „View Once”.

„WhatsApp continuă să lucreze la îmbunătățirea detectării acelor încercări de a face capturi de ecran în tăcere și mai multe îmbunătățiri pot fi disponibile în viitor”, a explicat WABetaInfo.

Cele mai importante trucuri și sfaturi care te ajută să folosești aplicația la maxim

WhatsApp este una dintre cele mai populare aplicații din lume și este principala utilizată pentru comunicare, în România.

Aplicația are însă foarte multe trucuri, care permit utilizarea ei eficientă, la adecărata capacitate.

Alba24 a făcut un inventar al principalelor operațiuni mai puțin cunoscute, pe care le puteți face cu ajutorul aplicației. Lista completă a trucurilor pentru WhatsApp, poate fi consultată AICI.

Sfaturi și trucuri generale WhatsApp: Trimiteți locația dvs. unui contact

WhatsApp vă permite să trimiteți fotografii și videoclipuri persoanelor de contact, precum și să partajați un contact sau un document, dar vă puteți trimite și locația.

Acest lucru este foarte util dacă vă întâlniți cu un prieten undeva, mai ales dacă optezi pentru Partajare locație live, care permite contactului tău să îți vadă locația live pe durata pe care o alegi, astfel încât să te poată urmări.

Durata este setată la 15 minute, 1 oră sau 8 ore.

Cum faci asta: 

iOS: Chat > Specific chat > Tap on „+” to the left of the message box > Location > Share Live Location > Select time frame.

Android: Chat > Specific chat > Tap on the paperclip to the right of the message box > Location > Share Live Location > Select time frame.

Sfaturi și trucuri generale WhatsApp: Căutați în toate chaturile dvs

Poate că cineva ți-a trimis adresa sau ți-ai amintit că ai vorbit despre un anumit program sau film, dar nu vrei să defilezi prin toate mesajele tale pentru a încerca să găsești ceea ce cauți.

În partea de sus a tuturor chat-urilor pe iOS există o bară de căutare dacă trageți în jos.

Pe Android, există o pictogramă de căutare.

Vezi și: WhatsApp, avertisment pentru utilizatori: din octombrie aplicația nu mai funcționează pe aceste telefoane. LISTA

Poți introduce orice în bara de căutare, de la începutul numelui unui oraș dacă căutați o adresă până la un anumit cuvânt și toate chaturile cu acel cuvânt vor apărea mai jos ca mesaje specifice.

Când apăsați pe bara de căutare, veți vedea și o listă de opțiuni, de la Fotografii la Audio, permițându-vă să minimizați căutarea.

Făcând clic pe un rezultat respectiv, veți ajunge la acea parte a conversației pe care ați avut-o.

Sfaturi și trucuri generale WhatsApp: Găsește persoana cu care vorbești cel mai mult

Cine este cu adevărat persoana ta preferată? S-ar putea să nu fie cine crezi. Există o modalitate de a găsi, printre altele, persoanele cărora le trimiteți cele mai multe mesaje și cât de mult spațiu de stocare ocupă fiecare persoană.

iOS și Android: Setări > Stocare și date > Gestionare stocare > Veți vedea o listă de contacte în partea de jos, ordonate după utilizează cel mai mult spațiu de stocare.

Trucuri WhatsApp: cum ștergeți toate mesajele, fotografiile sau videoclipurile, GIF-urile, contactele, locațiile, mesajele vocale, documentele și autocolante într-un singur chat

De exemplu, puteți șterge toate mesajele dintr-un anumit chat sau chat de grup, dar lăsați toate fotografiile.

iOS și Android: Setări > Stocare și date > Gestionare stocare > Selectați Contact > Gestionați > Selectați > Bifați casetele de lângă ceea ce doriți să ștergeți (videoclipuri sau imagini) > Atingeți coșul pentru a șterge.

Este posibil să sortați după care fișiere ocupă cel mai mult spațiu, cel mai nou și cel mai vechi dacă atingeți cercul din colțul din stânga jos după ce atingeți contactul.

Examinați și ștergeți rapid elementele pentru a ajuta la eliberarea spațiului de stocare

WhatsApp facilitează gestionarea a ceea ce ocupă spațiu de stocare pe dispozitivul tău.

Nu numai că puteți vedea care chat-uri au cel mai mult spațiu de stocare ca mai sus, dar puteți vedea și ce fișiere sunt mai mari de 5 MB și ce fișiere au fost redirecționate de mai multe ori.

iOS & Android: Settings > Storage and Data > Manage Storage.

Utilizați WhatsApp pe web și desktop

WhatsApp nu se limitează la telefonul tău mobil. Există o aplicație web care sincronizează totul de pe telefon și există și o aplicație desktop.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax