Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

O nouă licitație pentru achiziția de dotări noi la SVSU Albac. Accesorii pentru utilaje și echipamente specifice de intervenție


Publicat

Primăria comunei Albac a lansa o nouă licitație pentru cumpărarea de echipamente și dotări specifice de intervenție pentru Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU). Acestea urmează să fie folosite pentru întreținerea drumurilor din comună, pentru deszăpezire sau pentru reducerea și remedierea pagubelor provocate de ploile torențiale. 

Primăria Albac a lansat marți, 16 martie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o nouă licitație pentru achiziția de dotări pentru Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU). Reamintim faptul că prima licitație a fost lansată în luna iunie 2020.

Valoarea totală este estimată la 193.871,02 de lei, fără TVA. 

Potrivit caietului de sarcini, majoritatea drumurilor din comună – însumând circa 60 km – sunt parțial asfaltate și parțial pietruite. Un element important al lucrărilor de întreținere a drumurilor constituie curățarea periodică a șanțurilor aparținătoare și a acostamentelor, asigurând scurgerea apelor pluviale. Arbuștii și vegetația de pe zona de protecție aferentă drumurilor trebuiesc tăiate periodic pentru asigurarea condițiilor optime de vizibilitate pentru siguranța circulației rutiere.

În această zonă, grosimea stratului de zăpadă poate ajunge iarna și la 1 metru, fiind necesară o deszăpezire permanentă pentru asigurarea circulației pe această perioadă a anului.

Primăvara, prin topirea cantităților de zăpadă, șanțurile sunt colmatate deseori, ceea ce necesită intervenția promptă pentru prevenirea splălării drumurilor.

Pe perioada de vară pot apărea ploi torențiale sau perioade ploioase îndelungate ocazie cu care râurile și pârâurile ies din curs. Inundațiile și viiturile cauzează astfel pagube serioase pe terenurile învecinate sau chiar în intravilanul localității.

Echipamentele propuse a fi achiziționate vor deservi aceste activități prin mobilizarea și intervenția rapidă, putând reduce dimensiunea pagubelor.

Potrivit documentului citat, se vor achiziționa următoarele echipamente / dotări:

 • cupă excavare trapezoidală
 • cupă excavare
 • lamă zăpadă segmentată
 • plasă de lanț antiderapant 20”
 • plasă de lanț antiderapant 30”
 • picon insonorizat
 • motofreză zăpadă
 • remorcă transport
 • obloane remorcă supraînălțate
 • sistem electrohidraulic de ridicare remorcă
 • motofierăstrău 4,6 cp
 • motofierăstrău 2,3 cp
 • motopompă de capacitate mare
 • motopompă de capacitate mică
 • pompă submersibilă
 • curățător compus din pompă de înaltă presiune debit 700l/h
 • ciocan demolator
 • compresor
 • generator curent electric
 • prelungitor trifazat pe tambur
 • proiector led
 • polizor unghiular
 • mașină de găurit cu percuție
 • scară rezemată extensibilă
 • salopete neopren cu cizme
 • costum SVSU
 • furtun tip pompieri 3”
 • furtun pompieri 2”
 • pichet PSI echipat complet
 • stingător cu spumă mecanică tip SM100
 • sac portabil cu apă și pistol stropire

foto: arhivăDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Un nou centru de vaccinare anti COVID va funcționa la Ighiu. Ce tip de vaccin va fi utilizat

Publicat

DSP Alba informează că de marți, 20 aprilie, va deveni funcțional și cel de-al 12-lea centru de vaccinare din județ, și anume cel de la Ighiu.

Centrul de vaccinare Ighiu are o capacitate de 192 de locuri pe zi, aici existând 2 fluxuri a cate 96 de locuri. Vaccinul utilizat în acest centru va fi Moderna.

Înscrierile se pot face prin intermediul platformei naționale de vaccinare – programare.vaccinare-covid.gov.ro.

Totodată, DSP Alba dorește să aducă la cunoștință că începând de azi, 16 aprilie, la Centrul de vaccinare ”Alexandru Domșa” din Alba Iulia persoanele care doresc să se vaccineze se pot prezenta direct la centru, fără programare. Aici imunizarea se face cu serul AstraZeneca.

În perioada 04.01 – 15.04 în județul Alba au fost realizate 44.774 de imunizări, din care 30.681 de persoane au primit și rapelul.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat deputatul Radu Tuhuț: Unitățile statului în care se se consumă alimente ar trebui să cumpere doar produse autohtone

Publicat

România și producătorii români au nevoie de adoptarea unei legi care să confere întâietate achiziționării produselor autohtone în toate unitățile statului în care se prepară mâncare, precum unități militare, spitale, cantine sociale, unități de învățământ, penitenciare și altele asimilate acestora. Alianța PNL și USR-PLUS se opune însă, în mod nejustificat, unui asemenea act normativ.

Am votat și susținut această propunere legislativă în Comisia pentru administrație publică și amenajarea teritoriului din Camera Deputaților însă, din păcate, ea nu a primit sprijin din partea alianței PNL și USR-PLUS. Mă văd, astfel, nevoit să fac un apel public la toți parlamentarii, indiferent de culoarea politică, să reevalueze prioritățile naționale în domeniul agricol și al industriei alimentare. PSD va relua demersurile de sprijinire a producătorilor autohtoni, fie că vorbim de sectorul agricol, industria procesării cărnii și laptelui, producerii produselor de panificație sau a altor tipuri de alimente. Prin lege trebuie prevăzut faptul că elevii consumă la școală mere românești, pacienții – carne din producția autohtonă, vârstnicii din aziluri – lapte și brânzeturi de la procesatorii locali, iar lista poate continua.

Produsele autohtone trebuie să aibă prioritate, inclusiv pentru susținerea economiei românești, și doar dacă acestea nu există în stocul producătorilor noștri trebuie achiziționate produse din alte surse. Dacă toate structurile prin care se asigură consum colectiv de hrană vor achiziționa doar produse alimentare fabricate în România, din materii prime românești, producătorii români nu vor mai rămâne cu producția nevândută.

Putem depăși această criză sanitară, precedată de una economică, doar prin unitate, iar sprijinirea fermierilor și producătorilor români, de orice fel, este de importanță națională.

Cu stimă, deputat Radu-Marcel Tuhuț

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Zeci de șoferi și pietoni amendați de Poliție la Alba Iulia, în 16 ore. Acțiune pentru prevenirea accidentelor rutiere

Publicat

Zeci de șoferi și pietoni au fost amendați de polițiștii din Alba Iulia, în cadrul unei acțiuni organizate pentru prevenirea accidentelor rutiere. De asemenea, au fost reținute 7 permise de conducere și retrase trei certificate de înmatriculare.

Potrivit IPJ Alba, joi, între orele 6.00 și 22.00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia au organizat o acţiune ce a avut ca scop prevenirea accidentelor rutiere datorate neacordării priorității de trecere și indisciplinei pietonilor.

Au fost constatate 45 de abateri de natură contravențională, din care 3 au fost aplicate conducătorilor auto care nu au acordat prioritate de trecere și 8 au fost aplicate pietonilor.

Alți 34 de conducători auto au fost sancționați pentru alte abateri de la normele legale privind traficul rutier.

Complementar sancțiunilor aplicate, față de 7 conducător auto a fost luată măsura reținerii permisului de conducere, iar în alte trei situații s-a dispus retragerea certificatului de înmatriculare.

foto: arhivă

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

KARA SILVER SRL: ANUNȚ DEMARARE PROIECT “Granturi pentru capital de lucru acordat IMM-urilor”

Publicat

16.04.2021

ANUNȚ DEMARARE PROIECT “Granturi pentru capital de lucru acordat IMM-urilor”

din cadrul schemei de ajutor de stat instituită prin ORDONANȚA DE URGENȚĂ nr. 130 din 31 iulie 2020 privind unele măsuri pentru acordare de sprijin financiar din fonduri externe nerambursabile, aferente Programului Operațional Competitivitate 2014-2020, în contextul crizei provocate de COVID-19.

KARA SILVER SRL, cu sediul în municipiul Alba Iulia, B-dul Republicii, nr. 26A, județul Alba, înregistrată la Oficiul Registrului Comerțului sub nr. J01/1232/2008, CUI RO 24549813, anunță lansarea proiectului “Grant”, proiect nr. RUE 6899, înscris în cadrul Măsurii “Granturi pentru capital de lucru”, instituită prin OUG nr. 130/2020.

Proiectul se derulează pe o perioada de maxim 12 luni, începând cu data semnării contractului de finanțare cu Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri/AIMMAIPE, respectiv 07.04.2021.

Obiectivul proiectului îl reprezintă sprijinirea activității KARA SILVER SRL.

Proiectul are printre principalele rezultate, următoarele:

Menținerea activității pe o perioada de minim 6 luni;
Menținerea / suplimentarea numărului locurilor de muncă față de data depunerii cererii, pe o perioadă de minim 6 luni, la data acordării granturilor.

Valoarea proiectului este de 834.813,75 RON (valoare totală) din care:

725.925 RON grant și,
108.888,75 RON cofinanțare.

Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin

Proiectul Operațional Competitivitate 2014-2020

 

 

Date de contact beneficiar:

KARABACAK RESUL

e-mail: office@karajewelry.ro

tel: 0764817970

Documentul în format pdf poate fi consultat AICI.

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate