Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

O nouă licitație pentru modernizarea și asfaltarea a șase străzi din localitățile Cricău și Craiva. Investiție de 850.000 de lei

Publicat

Administrația locală din comuna Cricău a lansat o nouă licitație pentru modernizarea și asfaltarea a șase străzi din localitățile Cricău și Craiva. Este vorba despre străzi secundare, care fac legătura cu drumul comunal DC 7 și cu drumul județean DJ 107 H și care asigură accesul la zone cu potențial turistic și la școala primară din localitatea Craiva. 

Primăria Cricău a scos din nou la licitație, prin Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), achiziția lucrărilor privind modernizarea unor drumuri și străzi din comună. Valoarea estimată a contractului de lucrări este de 849.078 de lei, fără TVA.

Prin acest proiect se propune modernizarea a șase străzi din localitatea Cricău și localitatea Craiva, cu o lungime totală de 1.190 metri. Străzile cuprinse în proiect asigură legătura cu drumul comunal DC 7 și cu drumul județean DJ107 H. De asemenea, se asigură accesul la zone cu potențial turistic și la școala primară din localitatea Craiva. Beneficiarii direcți ai investiției sunt cei 1.912 locuitori ai comunei Cricău.

Potrivit caietului de sarcini, străzile care fac obiectul investiției sunt străzi secundare și fac parte din domeniul public al comunei Crică. Traseul în plan este constituit din rețele de străzi având o configurație neregulată, lățimea platformei fiind cuprinsă între 3,00 – 4,00 m.

Străzile care vor fi modernizate sunt următoarele:

  • Strada 1 în localitatea Craiva – 337,4 metri lungime
  • Strada 2 în localitatea Craiva – 378,5 metri lungime
  • Strada 3 în localitatea Craiva – 113,5 metri lungime
  • Strada 4 în localitatea Craiva – 106,6 metri lungime
  • Strada 5 în localitatea Cricău – 174,5 metri lungime
  • Strada 6 în localitatea Cricău – 79,5 metri lungime

În acest moment străzile sunt amenajate necorespunzător din punct de vedere al structurii de rezistență, iar desfășurarea circulației pe aceste sectoare este semnificativ influențată de condițiile climaterice.

Obiectivele urmărite prin realizarea acestui proiect sunt următoarele:

  • Executarea unei structuri rutiere performante cu îmbrăcăminte bituminoasă modernă în două straturi;
  • Executarea lucrărilor de colectare și evacuare a apelor de suprafață: șanțuri, rigole, respectiv podețe;
  • Amenajarea acceselor la proprietăți;
  • Amenajarea drumurilor laterale;
  • Executarea lucrărilor privind siguranța circulației rutiere.

„Realizarea acestui proiect va duce la îmbunătățirea condițiilor de viață pentru populația acestei localități și implicit pentru întreaga comună și va stopa fenomenul de depopulare a satelor, cu care se confruntă mediul rural de la noi din țară”, se mai precizează în caietul de sarcini.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax