Connect with us
Publicitate

CUGIR

O nouă licitație pentru reabilitarea și modernizarea a două clădiri aparținând Școlii Gimnaziale Singidava din Cugir

Publicat

Primăria Cugir a lansat o nouă licitație pentru reabilitarea, modernizarea și echiparea cu infrastructură educațională a două clădiri – cu funcțiunea de școală, aparținând Școlii Gimnaziale Singidava. Valoarea totală a lucrărilor este de peste 8,5 milioane de lei. 

Primăria Cugir a lansat miercuri, 23 iunie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru servicii de proiectare tehnică și execuție lucrări pentru obiectivul de investiții „Revitalizarea și îmbunătățirea calității vieții din zona urbană arondată școlii Singidava”.

Valoarea totală estimată este de 8.514.623,26 de lei, fără TVA.

Prima licitație, lansată la începutul lunii iunie, a fost anulată deoarece la data limită de depunere a ofertelor nu au existat ofertanți.

Lucrarea vizează două școli, clădiri dispuse pe amplasamente diferite, ambele locații aparținând Școlii Gimnaziale Singidava Cugir.

Corpul principal cu funcțiunea de școală este situat pe str. Alexandru Sahia nr. 16, la periferia nordică a centrului istoric al localității, în apropiere de Catedrala Ortodoxă.

A doua clădire cu funcțiunea de școală este situată pe str. Gheorghe Asachi nr. 13A, la periferia sudică a centrului istoric al localității, în apropiere de spitalul Orășenesc Cugir.

În prezent în această clădire își desfășoară activitatea educațională elevi cu nevoi speciale.

Pe amplasamentul din strada Alexandru Sahia, nr. 16, există o singură constructie: C1 – școala. Investiția propusă vizează corpul C1 – școala, amenajarări exterioare și refacerea împrejmuirii terenului.

Clădirea școlii a fost construită în 1961, și este proiect tip specific perioadei. Problemele cele mai mari sunt date, pe de o parte, de instalații și finisaje deficitare și învechite și de acoperișul neîntreținut și deteriorat, iar pe de altă parte de instalații și compartimentări improvizate care nu respectă normele PSI.

Prin prezentul proiect se dorește funcționarea instituției la standarde europene, respectând totodată normele și normativele locale în vigoare cu privire la siguranța în exploatare, securitatea la incendiu, igiena și sănătatea oamenilor etc.

Pe amplasamentul din strada Gheorge Asachi nr. 13A există două corpuri de clădire C1 – școala și C2 – sala de sport. Investiția propusă vizează corpul C1 – școala, amenajarări exterioare și refacerea împrejmuirii terenului.

Clădirea școlii a fost construită în 1967, și este proiect tip specific perioadei. Problemele cele mai mari sunt date, pe de o parte, de instalații și finisaje deficitare și învechite și de acoperișul neîntreținut și deteriorat, iar pe de altă parte de instalații și compartimentări improvizate, care nu respectă normele PSI.

Prin prezentul proiect se dorește funcționarea instituției la standarde europene, respectând totodată normele și normativele locale în vigoare cu privire la siguranța în exploatare, securitatea la incendiu, igiena și sănătatea oamenilor etc.

Necesitatea și oportunitatea invesției:

Proiectul vizează reabilitarea, modernizarea și dotarea corpurilor.

Prin acest proiect se propune aducerea imobilului la un nivel de finisare conform exigențelor și cerințelor standardelor actuale de confort, igienă și funcționalitate ale instituțiilor publice de învățământ.

Prin proiect se vizează:

  • Eficientizarea energetică a cladirilor și asigurarea confortului termic
  • Realizarea instalațiilor termice și montarea unei centrale termice noi
  • Realizarea grupurilor sanitare pe sexe și a instalațiilor sanitare aferente
  • Refacerea finisajelor interioare
  • Refacerea finisajelor exterioare și refacerea aspectului exterior
  • Refacerea învelitorii
  • Adaptarea la cerințele normativului de siguranță în exploatare
  • Realizarea cerințelor din expertiza tehnică
  • Înlocuirea instalațiilor electrice necorespunzătoare
  • Înlocuirea mobilierului și dotarea școlii la standardele actuale
  • Înlocuirea porțiunii de împrejmuire aflată în stare avansată de degradare
  • Realizarea a cca. 3500 mp spatiu pavat în curte ca și curte de recreație pentru elevi și alei adiacente.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax