Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

O nouă materie în şcoli pentru elevi: Alimentaţie sănătoasă, propunere în Parlament pentru includere în programa şcolară

Publicat

alimentatie sanatoasa copii Un proiect de lege prin care se propune o materie nouă pentru elevii de gimnaziu şi liceu se află pe masa parlamentarilor. Este vorba despre Alimentaţie sănătoasă, o disciplină prin care copiii şi tinerii să aibă acces la informaţii privind alegerea unui stil de viaţă sănătos.

Materia ar urma să fie predată de profesori, fiind inclusă posibilitatea de a se implica şi specialişti în nutriţie în acest proces. Disciplina ar urma să devină obligatorie începând cu clasa I, potrivit proiectului.

Iniţiatorii consideră că prin această măsură, se pot evita cazuri de îmbolnăvire a copiilor, care trebuie să ştie riscurile consumului constant de produse fast-food sau junk-food şi ale obezităţii.

De asemenea, se motivează că prin punerea în aplicare a acestei propuneri va scădea numărul cazurilor de îmbolnăviri la copii determinate de o alimentaţie incorectă.

Articolul vizat pentru modificare este 68 din Legea educaţiei naţionale 1/2011. Acesta va fi modificat şi completat la capitolul privind curricula învăţământului preuniversitar cu materia obligatorie Alimentaţia sănătoasă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax