Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

O nouă metodă de înşelăciune, la încheierea contractelor de energie şi gaze. E.ON atenţionează consumatorii

Publicat


Furnizorul de electricitate, gaze naturale şi soluţii energetice E.ON atrage atenţia că, în ultimele luni, numeroase persoane au sesizat că au fost induse în eroare, chiar înşelate, de reprezentanţi ai unor companii din domeniu, în vederea încheierii unui nou contract. Astfel de cazuri au fost înregistrate şi în Alba, potrivit E.ON.

„Abordarea la domiciliu a consumatorilor cu solicitarea documentelor de identitate şi a unei facturi mai vechi, cu o argumentaţie verbală neacoperită de contract şi necesitatea unor semnături ale clientului pe anumite documente, fără a da timp pentru a fi citite şi înţelese, reprezintă „reţeta” ce ne-a fost semnalată de clienţi din judeţele: Iaşi, Suceava, Botoşani, Bacău, Neamţ, Alba, Sibiu, Mureş şi Hunedoara“, transmit reprezentanţii companiei.

Potrivit acesteia, orice consumator are dreptul să îşi aleagă și să schimbe furnizorul de energie (electricitate și/sau gaze naturale), prin alegerea unei oferte negociate din piața liberă, dar în acelaşi timp are şi dreptul de a nu fi supus unor practici înşelătoare, prin omiterea cu bună ştiinţă, a unor informaţii importante sau prin oferirea unor informaţii false.

E.ON transmite că a luat o serie de măsuri conform legislaţiei din România şi normelor stabilite de Autoritatea Naţională de Reglementare din domeniul Energiei (ANRE), împotriva celor care distribuie mesaje neadevărate şi înşelătoare şi recomandă consumatorilor să sesizeze practicile neconcurenţiale ale furnizorilor de energie.

„Toate sesizările primite  de la clienţi sunt redirecţionate către autorităţile statului, iar persoanele care sunt într-o situaţie similară sunt consiliate pentru a fi identificată cea mai bună soluţie“, precizează E.ON.

Recomandări pentru consumatori:

Citiţi cu atenţie conținutul tuturor documentelor puse la dispoziţie

Nu semnaţi dacă lipsesc informații (prețuri, termene de plată, valori taxă de reziliere etc.) sau există câmpuri necompletate.

Asiguraţi-vă că aţi înţeles condițiile contractului și că acestea sunt în folosul Dvs.

„E.ON este furnizor de electricitate, gaze naturale şi soluţii energetice de 13 ani, pentru 3 milioane de români şi nu utilizează parteneri care să solicite reînnoirea contractului de furnizare energie sau a diferitelor clauze ale acestuia. Cei care fac acest lucru în numele nostru, acţionează în mod abuziv şi ilegal. Consultanţii noştri pot fi identificaţi uşor deoarece legitimaţiile, vestimentaţiile şi documentele sunt cu sigla E.ON, iar clienţii pot verifica identitatea acestora, prin telefon la: 0265 200 606“, mai precizează reprezentanţii E.ON.

 


TOP articole in ultimele zile


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Profesorii vor putea primi până la trei salarii în plus. Care sunt condițiile

Publicat

elevi

Un proiect de lege ce prevede că profesorii care se titularizează în mediul rural beneficiază de o indemnizaţie de instalare în cuantum de 3 salarii medii brute pe economie a fost adoptat tacit de Camera Deputaților. Votul final se va da la Senat. Condiția pentru a primi bani în plus este ca profesorii să rămână […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

A intrat cu mașina pe interzis, iar polițiștii l-au prins fără permis de conducere. Dosar penal pentru un tânăr la Alba Iulia

Publicat

Un tânăr care a intrat pe strada cu sens unic Vasile Goldiș din Alba Iulia, din direcția cu acces interzis, s-a ales cu dosar penal după ce polițiștii l-au prins și au descoperit și că nu avea nici permis de conducere. Potrivit IPJ Alba, duminică, în jurul orei 15.40, polițiștii din Alba Iulia au fost […]

Citește mai departe
Publicitate

ABRUD

Accident la Abrud: Un tânăr a ajuns cu mașina în gard. Se afla sub influența alcoolului

Publicat

Un tânăr din Abrud s-a ales cu dosar penal după ce a băut, s-a urcat la volan și s-a oprit cu mașina într-un gard. Accidentul s-a petrecut noaptea, pe o stradă din oraș. Potrivit IPJ Alba, sâmbătă, în jurul orei 4.00, polițiștii din Abrud au fost sesizați prin apel 112 cu privire la faptul că […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Tânăr de 19 ani din Blaj, prins de polițiștii din Sebeș în timp ce conducea fără permis. S-a ales cu dosar penal

Publicat

politie amenzi 1

Un tânăr în vârstă de 19 ani din Blaj este cercetat de polițiștii din Sebeș după ce a fost depistat în timp ce conducea un autoturism fără să dețină permis de conducere. Potrivit IPJ Alba, la data de 14 februarie 2020, în jurul orei 18.30, polițiștii Secției 7 de Poliție Rurală Sebeș l-au depistat pe […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate