Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

O nouă „pastilă verde” va fluidiza traficul în zona Kaufland: Consilierii locali supun la vot aprobarea PUD pentru construirea unui sens giratoriu

Publicat

Intrarea și ieșirea de la magazinul Kaufland, unul dintre punctele dificile ale traficului din Alba Iulia, ar putea fi fluidizate printr-0 „pastilă verde”, adică un sens giratoriu ce va fi construit la intersecția dintre Calea Moților și Detunata. Acesta este obiectul unui Plan Urbanistic de Detaliu (PUD), a cărui aprobare a fost solicitată de Municipiul Alba Iulia Consiliului Local, în ședința de marți.

Obiectul PUD-ului este fluidizarea traficului în zona Calea Moților – Detunata, prin „amenajarea unui sens giratoriu, format dintr-o pastilă verde cu diametrul de 5 m, ce va fi realizat din prefabricate din beton cu o înălțime de 60 cm și două benzi de circulație cu diametrul de 6,1 m, respectiv 9,45 m. Atât pastila verde cât și sensul giratoriu ca ansamblu, vor fi semnalizate corespunzător, pentru a putea fi vizibile de la o distanță sigură pentru participanții la trafic, în conformitate cu avizul Poliției Rutiere”.

Potrivit PUD-ului, aria pastilei verzi va fi de 19,635 mp, iar aria totală a sensului giratoriu va fi de 565 mp.

De asemenea, în document se mai precizează că vor fi reamenajate toate trotuarele din vecinătate, pentru o mai bună gestionare a fluxurilor pietonale. Pe partea dreaptă a Căii Moților, pe sensul de mers spre Micești, vor fi reconfigurate atât căile de acces auto în parcarea Kaufland, cât și căile de acces pietonale, iar accesul auto actual se va muta astfel încât să fie perpendicular pe Calea Moților, dar în continuarea străzii Detunata.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

11 Comentarii

11 Comentarii

  1. crys

    vineri, 25.10.2013 at 13:08

    Atentie la gramatica: la titlu aveti „fluizida”, iar in text, fluzuri pietonale?

    • moderatorul de serviciu

      vineri, 25.10.2013 at 14:09

      @crys, multumim, scuze, graba. s-a corectat

  2. rep

    vineri, 25.10.2013 at 17:03

    Foarte buna initiativa e cel mai urat lucru sa iesi de la kaufland inspre stadion chiar dk asta e interzis.

  3. Diana C.

    vineri, 25.10.2013 at 21:10

    Daca tot se vrea a se realiza acolo un sens giratoriu, de ce s-a mai instalat un semafor acum ?

    • @Diana C.

      sâmbătă, 26.10.2013 at 15:08

      Parcarea de la Kaufland are doua intrari/iesiri. Una va fi prevazuta cu semafor (datorita spatiului mic din acea intersectie), cealalta va fi cu sens giratoriu (pentru ca e spatiu suficient).

      • Liviu

        luni, 28.10.2013 at 09:00

        Las-o ca macane!
        Era suficient giratoriul pentru ca intre cele doua intersectii sunt maxim 50 de metri. Dar de ce sa nu mai punem niste semaroare la fel ca si cel de pe coborarea de pe Motilor, de la jumatatea strazii?
        Conteaza numarul de semafoare ca sa fim declarati capitala culturala???

  4. Andrei

    sâmbătă, 26.10.2013 at 13:11

    Sa nu fie la fel ca cele dinspre Cluj.. Nu va fi mult pana cineva le ia din plin..

  5. seriful

    duminică, 27.10.2013 at 14:27

    Misto !!!! Pacat ca la noi in judet sunt unii din cei mai dobitoci soferi !!! unul din 3 habar n-are cu ce se ocupa sensul giratoriu si trece ca boul. Aceste sensuri giratorii sunt o idee excelenta dar ar trebui prevazute cu camere de luat vederi. S-ar inzeci bugetul local doar din amenzi !!!

    • ITA

      luni, 28.10.2013 at 04:10

      Cred ca tu esti unul din cei trei .Nu stii nici sa scrii si nici sa te exprimi.Iar pentru cultura ta generala (Sensul Giratoriu) nu se ocupa cu nimic are doar un rol si atat.

  6. Cristi

    luni, 28.10.2013 at 13:50

    Atentie mare la asa spusele sensuri giratorii de la iesire de catre Cluj! Nu prea se respecta regulile acolo!!

  7. Pingback: ASTĂZI: Şedinţă la Consiliul Local Alba Iulia. Facilităţi pentru transport, taxe şi amenzi pe 2014, Bazinul Olimpic şi Parcul Sărbătorilor de Iarnă | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax