Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

O nouă profesie, propusă pentru includerea în Clasificarea Ocupațiilor din România. Care este domeniul vizat

examen profesor

Publicat

O nouă profesie este propusă pentru a fi introdusă în Clasificarea Ocupațiilor din România (COR). Inițiativa face parte dintr-o politică publică alternativă în educația timpurie, formulată de Asociația Centrul pentru Educație și Drepturile Omului și Universitatea 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia.

Este vorba despre ocupația de profesor educație timpurie, un cadru didactic calificat pentru dezvoltarea activităților educaționale din creșe.

Direcțiile de acțiune ale politicii publice alternative au fost dezvoltate în urma sesiunilor de consultări publice și ale atelierelor de lucru organizate în cadrul unui proiect, la care au participat peste 300 de experți din educație, social, administrații centrale și locale, mediul neguvernamental, transmite asociația.

Prin introducerea în COR a ocupației Profesor Educație Timpurie și a standardului profesional aferent, se urmărește dezvoltarea activităților educaționale din creșe ca măsură directă de a contribui la dezvoltarea competențelor profesionale ale personalului, la dezvoltarea psiho-emoțională a copilului, dar și la crearea și consolidarea unei relații cu părinții.

Inițiativa de a introduce în COR ocupația de Profesor Educație Timpurie se aliniază direcțiilor din Curriculum-ul național privind educația timpurie, însă are rolul și de a armoniza cadrul de derulare pentru programele educaționale din creșele și grădinițele publice și private. Preluarea și pilotarea activităților educaționale din creșe având un cadru didactic calificat aduce cu sine un impact pozitiv atât la nivelul dezvoltării copiilor, cât și la nivelul comunității și a economiei locale, a declarat Costel Bercuș, președintele Asociației Centrul pentru Educație și Drepturile Omului.

În cadrul proiectului, se va elabora un studiu de impact privind educația timpurie și se vor organiza opt seminarii de consultare publică și ateliere de lucru pentru definitivarea politicii publice alternative.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate