Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

O nouă propunere a ministrului Educaţiei: E-book în loc de manualul clasic, pentru şcolile din România

Publicat

Sistemul de învăţământ din România trece prin schimbări majore în această perioadă, tocmai pentru a se încadra în standardele europene, însă cel puţin una dintre ideile ministrului Educaţiei, Ecaterina Andronescu poate părea cel puţin hazardată. Aceasta a anunţat, marţi, că după ce programele şcolare vor fi schimbate, ar fi necesară introducerea manualelor electronice în şcolile din România.

Ministrul Educaţiei susţine că manualele electronice sunt o bună modalitate de a scăpa de greutatea ghiozdanului şi ar fi recepţionat pozitiv de către elevii tot mai interesaţi de tehnologie. „În învăţământul superior, am introdus acest sistem de mai mulţi ani şi a fost extrem de bine primit de studenţi, astfel încât cred că şi manualul electronic va fi recepţionat cu atractivitate de elevi. Dacă vor fi introduse aceste ebook-uri, elevii ar scăpa de greutatea ghiozdanului, care a fost de foarte multe ori invocată de părinţi, de presă şi, în general, de oamenii şcolii. În al doilea rând, cred că generaţia tânără este mult mai atrasă de lucruri noi. Un manual electronic ar fi un element de noutate şi ar fi recepţionat pozitiv. În al treilea rând, să nu uităm că prin programele de informatizare pe care le-am avut începând din 2000 încoace foarte multe lecţii sunt în format electronic. Practic, acest material didactic ar putea să fie în continuare pus la dispoziţia elevilor şi, cu infrastructura necesară, ar putea să îl folosească”, a explicat Andronescu.

Aceasta a precizat că momentan nu se poate pronunţa cu privire la data la care vor fi introduse manualele electronice, pentru că „în primul rând, trebuie schimbate programele şcolare”.

„La preluarea mandatului am găsit curriculumul doar pentru clasa pregătitoare, clasa I şi clasa a II-a. Doar aceste clase au un curriculum nou. Va trebui să mergem mai departe, de la clasa a III-a până la ultima clasă de liceu şi, în sfârşit, să dăm continuitate curriculumului pe care îl elaborăm. Sperăm să rezolvăm această problemă cât se poate de repede şi să intre în vigoare de anul viitor”, a conchis Andronescu.

sursa: realitatea.net

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Dorina Borcau

    marți, 11.09.2012 at 22:53

    Asta ne trebuie??!!Tara e plina de scoli in care pica tavanul pe copii si doamnei Andronescu ii arde de e-book-uri!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax