Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

O nouă publicație a Festivalului Internațional ”Lucian Blaga” de la Sebeș: Ce aude unicornul. Îndemn de poveste

Publicat

Ajuns la cea de-a XLIII-a ediția, Festivalul Internațional „Lucian Blaga” este, din nou, un bun prilej de întâlniri academice, în care cei mai erudiți cunoscători ai operei blagiene își împărtășesc ultimele rezultate ale cercetărilor întreprinse, dar și locul în care se lansează noutățile editoriale, între care se numără și publicațiile festivalului.

Pe lângă bucuriile editoriale consacrate: Caietele Blaga, volum apărut încă de la prima ediție a festivalului, și Pașii Profetului, revistă care i s-a alăturat ceva mai târziu, ambele legate de biografia și de opera lui Lucian Blaga, o nouă publicație a festivalului a văzut lumina tiparului: Ce aude unicornul. Îndemn de poveste.

De la un cuvânt și de la un desen pot începe lucruri minunate… câțiva copii inspirați, cu o mare dorință de a scrie o carte, și o mână de mici artiști talentați, pasionați de desen și culoare, au strâns poveștile lor, într-un volum colectiv, iar inițiativa lor a fost susținută de Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș.

Ne pregătim pentru o zi cu timp de poveste, prin acest proiect editorial care își propune să-i încurajeze pe tinerii creatori, și, în același timp, deschide orizontul copiilor către lectură, le pune în valoare imaginația, creativitatea și le dezvoltă sentimentul de respect față de scriitori.

Duminică, 14 mai 2023, începând cu orele 11.00, vă invităm, cu bucurie, să ne fiți alături la lansarea cărții pentru copii Ce aude unicornul. Îndemn de poveste (volum colectiv), care va avea loc în grădina Muzeului Municipal „Ioan Raica” din Sebeş.

Poveștile din această carte ne poartă într-o călătorie captivantă, cu personaje felurite, învățându-ne despre bunătate, prietenie, curaj și despre încrederea că visele se pot îndeplini.

Ce aude unicornul. Îndemn de poveste este despre bucuria copilăriei și sperăm că va fi cartea de pe noptieră a multor copii și părinți.

11-14 mai: Festivalul Internaţional „Lucian Blaga” 2023, la Sebeș și Lancrăm. PROGRAMUL evenimentului

Trupele de teatru Pied Piper și Gepetto, coordonate de prof. Lavinia Donose, vor fi prezente pentru a anima, cu talent actoricesc,  atmosfera din timpul lansării.

Expoziția de artă plastică a elevilor Colegiului Național „Lucian Blaga”, coordonați de prof. Camelia Sanda Zurman, va completa evenimentul cu o bogăție de culori intense, veritabile emoții și simplitate.

Vă îndemnăm să deschideți ochii „prin lumea poveștilor” și să ascultați „zumzetul veștilor”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax