Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

O nouă schemă de ajutor pentru întreprinderi din orașe mici și comune, aprobată de CE. Granturi și garanții pentru împrumuturi

Publicat

Comisia Europeană a aprobat o schemă românească de ajutor de stat în valoare de 606 milioane de euro pentru sprijinirea activității economice în zonele urbane și rurale mici în contextul pandemiei de coronavirus

Potrivit unui comunicat al CE, schema este menită să sprijine întreprinderile din anumite sectoare cu sediul în zone urbane și rurale mici, în contextul pandemiei de coronavirus.

Măsura, deschisă pentru toate tipurile de intreprinderi

Măsura va fi deschisă întreprinderilor de toate dimensiunile care își desfășoară activitatea, printre altele, în sectoarele agriculturii, pescuitului, acvaculturii și industriei alimentare.

În cadrul schemei, sprijinul public va lua forma unor granturi directe și a unor garanții pentru împrumuturi.

Beneficiarii eligibili vor avea dreptul să primească garanții care să acopere până la 90% din valoarea împrumutului, pentru a efectua investiții și pentru activitățile lor curente; și granturi directe care să acopere, printre altele, valoarea totală a comisioanelor de risc și de gestiune și dobânzile aplicabile.

Măsura vizează atenuarea deficitelor de lichidități cu care se confruntă beneficiarii și abordarea unei părți din pierderile suferite de aceștia din cauza pandemiei de coronavirus și a măsurilor restrictive pe care autoritățile române au trebuit să le pună în aplicare pentru a limita răspândirea virusului.

Ajutoare de până la 2,3 milioane de euro

Comisia a constatat că schema românească respectă condițiile cadrului temporar.

Ajutoarele nu vor depăși: 290.000 de euro pe întreprindere care își desfășoară activitatea în domeniul producției primare de produse agricole, 345.000 de euro pe întreprindere care își desfășoară activitatea în domeniul pescuitului și acvaculturii și 2,3 milioane de euro pe întreprindere care își desfășoară activitatea în alte sectoare.

În cadrul ambelor măsuri, ajutorul se va acorda cel târziu la 30 iunie 2022.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax