Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

O nouă scumpire pe piața energiei electrice. ANRE majorează tarifele de distribuție de la 1 aprilie

Publicat

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a pus în dezbatere publică noile tarife majorate de distribuție la energie electrică, valabile de la 1 aprilie 2023. Este vorba, evident, de majorări. 

În medie, creșterea tarifului mediu va fi de 11% pentru operatorul național de transport Transelectrica și cuprinsă între 8% și 31% pentru tarifele de distribuție la joasă tensiune, adică pentru companiile de distribuție, transmite Antena3.

Anunţul majorării vine după ce anterior Guvernul a decis să amâne adoptarea unei ordonanțe de urgență lansate de Ministerul Energiei care prevedea că în acest an tarifele de distribuție cresc doar parțial, după ce deja au fost înghețate în 2022 ca urmare a plafonării prețurilor la energie pentru populație.

“Precizăm că datele avute în vedere la stabilirea tarifelor valabile de la data de 01 aprilie 2023 mai pot suferi modificări ca urmare a verificărilor și analizelor consolidate ce urmează a fi efectuate până la aprobarea tarifelor de rețea.

Ținând cont de tendința de reducere a consumului de energie electrică, de creșterea inflației, precum și de actuala evoluție a prețurilor pe piața de energie electrică, care a condus la includerea în tarife a unei componente tarifare aferente costurilor suplimentare cu achiziția de energie electrică pentru acoperirea CPT (consumului propriu tehnologic – n.r.), tarifele propuse spre aprobare prezintă o creștere, cu încadrarea în limitele metodologice”, precizează ANRE.

Eventuala majorare de referă la tariful pentru operatorul național de transport de energie electrică, deci la firmele de distribuţie, astfel că prețurile plătite de consumatorii casnici și non-casnici sunt plafonate până în 2025.

Teoretic, aceștia nu vor primi facturi mai mari.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. pilu

    miercuri, 29.03.2023 at 11:58

    Normal că CPT-ul este mare dacă nu s-a investit nimic în modernizarea reţelelor. De fapt niciunde nu s-au dat bani de mentenanţă, că au fost băgaţi în pensii speciale.

  2. Unul... de-al casei.

    miercuri, 29.03.2023 at 14:00

    E ca în bancul cu Bulă, care îl întrebase pe taică-su care este diferența dintre ”teoretic” și ”practic”.
    – Cheam-o pe mă-ta!
    – Dacă ți-ar da unul 1000 de dolari, te-ai duce cu el?
    – Normal. Bineînțeles!
    – Cheam-o și pe soră-ta!
    – Dacă ți-ar da unul 1000 de dolari, te-ai culca cu el?
    – Bineînțeles. N-aș mai sta pe gânduri.
    – Ei, vezi?! Asta e diferența: Teoretic, avem în casă două mii de dolari. Practic, avem două c###e.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate