Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

O nouă statuie va fi amplasată pe Aleea Scriitorilor din Alba Iulia. Despre ce scriitor este vorba

Publicat

O nouă statuie va apărea pe Aleea Scriitorilor din Alba Iulia, din fața Casei de Cultură a Studenților. Este vorba despre un bust al scriitorului Barbu Ștefănescu Delavrancea. 

În acest sens, Primăria Alba Iulia a lansat în data de 14 martie, o invitație de participare la o achiziție publică, pentru realizarea soclului pe care va fi montat bustul.

Termenul limită pentru depunerea ofertei expiră, în data de 18 martie. Lucrarea trebuie terminată cel târziu pe data de 9 aprilie 2022.

Costurile estimate ale lucrării se ridică la 19.300 de lei, în care intră procurarea pietrei, execuția lucrării, finisarea acesteia și amplasarea pe Aleea Scriitorilor.

Sculptura, bustul scriitorului a fost deja realizat din fondurile Consiliului Județean Alba, iar Primăria Alba Iulia se ocupă doar de postamenul de piatră al acestuia.

Piatra folosită trebuie să fie un travertin de culoare crem, care să se preteze la condițiile meteo, în special la cele de îngheț dezgheț.

Statuia va fi dezvelită în data de 11 aprilie 2022, cu ocazia împlinirii a 164 de ani de la nașterea scriitorului.

Dimensiunile pe care soclul trebuie să le îndeplinească sunt detaliate în schița de mai jos:

Barbu Ștefănescu Delavrancea s-a născut în data de 11 aprilie 1858, la București și a decedat la vârsta de 60 de ani pe 29 aprilie 1918. Acesta a fost un scriitor, orator și avocat român, membru al Academiei Române și primar al Capitalei.

sursă foto: Facebook, Gabriel Pleșa

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

 

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. Gelu Stoian

    marți, 15.03.2022 at 12:24

    Aproape ” doi poli ” de MII de lei, bani ARUNCATI pe Geamu-RILE Primarului Plesa, pentru O Statuie a LUI B. St.Delavrancea, Nascut In Bucuresti, NU-n Judetul Alba, CA Blaga !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  2. Gelu Stoian

    marți, 15.03.2022 at 12:26

    P.S. : Primarul Capitalei II Ridica o statuie lui Blaga ????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

  3. pilu

    marți, 15.03.2022 at 20:30

    Mă elevaţilor, da un transilvănean de-al nostru nu aţi găsit ? S-au terminat toţi ? Aşa.i când se ocupă Străjan şi cu Mărginean, care împreună au vreo 175 de ani.

  4. Aleea

    miercuri, 16.03.2022 at 19:20

    Am putea adauga si Aleea plagiatorilor. Am putea amplasa o prima statuie a unui parlamentar in viata, din judet. O fi FR ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax