Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

O nouă strategie de testare COVID-19, în Bihor. DSP aplică metoda „pooling” – testarea mai multor persoane într-o singură probă

Publicat

Direcția de Sănătate Publică din Bihor a adoptat o nouă strategie de testare a persoanelor pentru depistarea infecției cu coronavirus, metodă care permite creșterea rapidă a numărului de teste, potrivit unui comunicat al instituției.

Începând de miercuri, 9 aprilie, în județul Bihor se aplică o nouă strategie de prevenție, prin testarea comunitară. Metoda de testare comunitară crește volumul, viteza și eficiența depistării persoanelor infectate cu Covid-19 și vine în completarea procedurilor în vigoare, care se bazează pe testarea individuală, având un ritm de depistare mai lent, se precizează într-un comunicat al DSP Bihor.

Citește și LISTA pe localități a cazurilor de coronavirus din Alba. Cele mai multe, în Alba Iulia

Noua strategie de testare comunitară constă în definirea de zone clar delimitate geografic, cu populație omogenă, și testarea comunităților din zonele respective prin metoda „pooling”, respectiv testarea mai multor persoane într-o singură probă. În cazul confirmării probei, grupul testat pozitiv va fi divizat în subgrupe mai mici, multiplu de doi, și retestat până la identificarea tuturor persoanelor pozitive (ex. divizare grup: 64, 32, 16, 8, 4, 2). Astfel, pe lângă creșterea volumului și vitezei de depistare a cazurilor pozitive, această metodă crește și eficiența testării, prin folosirea unui număr considerabil mai mic de teste, față de testarea individuală care se practică în prezent.

Metoda de testare comunitară va fi aplicată și în cazul celor aflați în carantină, pentru a preveni răspândirea intra-comunitară a infecției.

„Menționăm că această strategie este aplicată cu succes în prevenția Covid-19 în Israel, fiind o metodă folosită la nivel mondial în prevenția altor tipuri de epidemii”, se mai precizează în comunicat.

Metodologia de aplicare pentru Bihor a fost avizată de un grup de specialiști din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Oradea și al Direcției de Sănătate Publică Bihor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax