Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

O nouă taxă ar putea fi inclusă în factura la utilităţi. Bani pentru subvenţionarea producătorilor de energie din biomasă şi biogaz

Publicat

biomasa În factura la energie electrică ar putea fi introdusă o nouă taxă. Este vorba despre un tarif aferent deşeurilor arse în centralele ce funcţionează cu biomasă şi produc agent termic. Solicitarea pentru o astfel de subvenţie, pe modelul certificatelor verzi, este adresată Guvernului, de către Asociaţia Română pentru Biomasă şi Biogaz.

În schimb, producătorii de energie din biomasă şi biogaz spun că preţul pentru apa caldă şi caldă livrată va fi cu 10% mai mic.

Reprezentanţii Asociaţei Române pentru Biomasă şi Biogaz susţin că este vorba despre o sumă mică, de 3 până la 5 lei, pe care să o plătească consumatorul final şi că acesta va avea energie termică mai ieftină.

Reamintim că de anul viitor taxa pentru tona de deşeuri depozitată la groapa de gunoi se măreşte la 80 de lei şi va ajunge la 120 de lei pe tonă în 2017. Producătorii spun că banii plătiţi se vor regăsi în preţurile alimentelor şi serviciilor. În schimb, gunoaiele pot fi transformate în peleţi pentru a produce energie.

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax