Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

O nouă tranşă de 200.000 de lei de la CJ Alba pentru continuarea lucrărilor de restaurare la Schitul „Sf. Lazăr”

Publicat

Consiliul Judeţean Alba a aprobat, în şedinţa din 26 iulie, acordarea unei noi tranşe de 200.000 de lei, rezervată continuării lucrărilor de reparaţii şi restaurare la clădirile cuprinse în Schitul „Sf. Lazăr” din Alba Iulia, în urma unei cereri din partea Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia.

În motivarea solicitării, semnată de ÎPS Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei se precizează că:

„Prin Hotărârea nr. 8/26.01.2012 a Consiliului Judeţean Alba, s-a aprobat Centrului Eparhial suma de 200.000 de lei, prentru lucrările de restaurare a clădirilor de la Schitul Sf. Lazăr Alba iulia. Având în vedere faptul că volumul lucrărilor începute este mult mai mare, vă rugăm ca, în limita posibilităţilor, să suplimentaţi cu 200.000 de lei această sumă, deoarece avem posibilităţi pentru continuarea lucrărilor.”

Este vorba despre lucrări de restaurare pentru care s-au mai acordat fonduri de la Consiliul Judeţean Alba în ianuarie 2012 – 200.000 de lei şi în iulie 2011, tot 200.000 de lei. Lucrările presupuneau reparaţii la acoperişul clădirii, la tâmplărie, tencuială, zugrăvire a unor spaţii, inclusiv la atelierul de lumânări şi tipografia eparhială, din cadrul Schitului „Sf. Lazăr”.
Schitul „Sfântul Lazăr” a fost înfiinţat pe locul unde a funcţionat, între anii 1937 şi 1999, Schitul Sfântul Ioan Botezătorul. În incinta Schitului Sfântul Lazăr funcţionează un centru misionar, tipografia, atelierul de lumânări, căminul preoţesc şi gospodăria arhiepiscopiei. Ansamblul este format dintr-un mic paraclis de lemn, o casă monahală şi o nouă biserică de zid, cu hramul Sfântul Lazăr.

Sursa foto: pbase.com

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax