Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

O nouă tulpină COVID 19 se răspândește rapid în Europa. Subvarianta XBB.1.5 ar putea deveni dominantă în câteva săptămâni

Publicat

Noua subvariantă de coronavirus XBB.1.5 s-ar putea răspândi pe scară largă în Europa şi Germania în următoarele săptămâni, afirmă un expert german, informează sâmbătă DPA.

Conform Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) din Statele Unite, tulpina XBB.1.5 este responsabilă pentru aproape jumătate din numărul total de noi infectări de pe teritoriul SUA.

”Se poate prognoza cu oarecare certitudine că această variantă va deveni variata dominantă şi în ţara noastră”, a afirmat epidemiologul german Hajo Zeeb, din cadrul Institutului Leibniz pentru Cercetare în domeniul prevenţiei şi epidemiologie din Bremen.

”XBB.1.5 întâmpină o revenire a unei slabe imunităţi la persoane care s-au vaccinat sau au fost infectate cu ceva vreme în urmă”, a spus Zeeb.

”Mai întâi în SUA, după care şi aici, în Germania”, a mai spus expertul.

Cu toate acestea, a mai spus el, numărul cazurilor înregistrate de XBB.1.5 în Germania este în prezent în continuare foarte scăzut.

”Nu e nevoie să ne gândim încă la noi măsuri”.

Subvarianta XBB.1.5, descoperită în octombrie, s-a răspândit rapid în nord-estul Statelor Unite şi a dominat infectările de la jumătatea lui decembrie, a spus Richard Neher, directorul Grupului de cercetare pentru evoluţia virusurilor şi bacteriilor din cadrul Universităţii din Basel.

În afara regiunii nord-estice a Statelor Unite, varianta este mai puţin întâlnită, dar începe să devină mai răspândită, a spus el.

XBB.1.5: nu se cunoaște severitatea formelor produse în urma infectării

Există insuficiente informaţii în ceea ce priveşte severitatea formelor produse în urma infectării cu această variantă, a spus Neher.

Numărul cazurilor şi spitalizărilor a crescut pe teritoriul SUA, nu doar în regiunile unde XBB.1.5 este dominantă, a spus Neher.

Acest lucru poate semnala că severitatea noii tulpini nu este în mod semnificativ diferită de cea a altor variante aflate în circulaţie, a adăugat el.

Ministrul Sănătăţii din Germania, Karl Lauterbach, şi-a exprimat joi îngrijorarea în legătură cu această variantă.

”Să sperăm că vom ieşi din iarnă înainte ca o astfel de variantă să se răspândească şi aici”, a scris Lauterbach pe Twitter. AGERPRES

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Petru

    duminică, 08.01.2023 at 11:31

    Vai Doamne da frică-le la nemți. Să consume slănină de porc afumată cu ceapă roșie și un păhărel de țuigă ,,MADE IN MARAMUREȘ” !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax