Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

O nouă variantă de coronavirus a ajuns și în România. Cercetătorul Octavian Jurma susține că noua tulpină se răspândește rapid

Publicat

O nouă variantă de SARS-CoV-2, denumită BQ.1.1, foarte contagioasă, a ajuns și în România încă din luna septembrie, susține cercetătorul Octavian Jurma. Potrivit acestuia, dacă respectă „șabloanele” pandemice, aceasta va fi dominantă în valul 7, care va demara cel mai probabil în luna noiembrie. 

„Mă tem că am vești proaste. Temuta versiune BQ.1.1 a fost deja identificată în România încă din septembrie.

Datele nu sunt obținute din rapoartele CNSCBT ci din GISAID, o bază de date internațională unde și România trimite secvențele făcute în laboratoarele din țară.

Conform acestei baze de date, secvența pentru BQ.1.1 a fost introdusă în data de 30 septembrie 2022, iar proba analizată a fost recoltată în data de 13 septembrie 2022 în București. covSPECTRUM de asmenea confirmă o secvență în data de 13 septembrie”, a scris Octavian Jurma, pe pagina de Facebook.

Potrivit acestuia, BQ.1.1 devine dominantă rapid în vestul Europei și este doar o chestiune de timp până când va deveni dominantă și în România.

„Când se va întâmpla acest lucru e greu de spus în lipsa unor date mai precise, dar având în vedere valurile precedente acest lucru se întâmplă în aproximativ 1 lună de la confirmarea prezentei primelor variante în circulație comunitară.

Dacă și BQ.1.1 va respecta calendarul versiunilor Omicron precedente, valul 7 va debuta la începutul lunii noiembrie iar vârful va fi atins în decembrie/ianuarie chiar în preajma sărbătorilor, unul din scenariile pesimiste (…)”, a mai explicat cercetătorul.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax