Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

O nouă victimă din cauza gripei. Al 18-lea deces de la începutul sezonului rece. Situaţia îmbolnăvirilor

Publicat

UPDATE: Încă două decese, vineri şi sâmbătă din cauza gripei. Institutul Naţional de Sănătate Publică a anunţat, vineri, că o femeie din Bucureşti a murit, fiind infectată cu virus gripal tip A, iar sâmbătă şi-a piedut viaţa altă femeie, în vârstă de 60 de ani, din Galaţi, infectată cu virusul gripal tip B. Numărul deceselor în sezonul 2017/2018 a ajuns la 18.

Reamintim că ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, miercuri, că nu este vorba despre o epidemie de gripă, însă “avem o circulaţie mai intensă a virusului gripal”.

Potrivit Institutului Naţional de Sănătate Publică, femeia de 60 de ani din Galaţi, al cărui deces a fost confirmat sâmbătă, ca fiind din cauza virusului gripal (tip B), avea condiţii medicale preexistente şi nu fusese vaccinată împotriva gripei.

În ceea ce priveşte decesul confirmat pe 9 februarie, este al unei femei în vârstă de 78 de ani din Bucureşti, la care a fost confirmat virus gripal tip A, ce este în curs de subtipare. Avea condiţii medicale preexistente şi antecedente vaccinale necunoscute.

Celelalte decese recente: o fetiţă de 8 ani din Neamţ, un bărbat în vârstă de 66 de ani din judeţul Bihor, doi bărbaţi în vârstă de 40, respectiv 50 de ani din judeţul Mureş, doi bărbaţi de 62, respectiv 73 de ani şi o femeie de 66 de ani din judeţul Iaşi şi un bărbat în vârstă de 78 ani din Dâmboviţa. Toţi aveau şi alte afecţiuni şi erau nevaccinaţi antigripal.

În săptămâna 29 ianuarie – 4 februarie la nivel naţional s-au înregistrat 543 de cazuri de gripă, comparativ cu 252 de cazuri înregistrate în aceeaşi perioadă a anului trecut.

La nivel naţional, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă, IACRS şi pneumonii) a fost de 108.240, cu 12,3% mai mare comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a anului 2017 (96.424) şi cu 23,7% mai mare faţă de cel înregistrat în săptămâna precedentă (87492).

În prioada 29 ianuarie – 4 februarie, s-au înregistrat 33 cazuri de Infecţii Respiratorii Acute Severe (SARI), cu 20 mai multe faţă de săptămâna anterioară şi cu 18 mai multe faţă de aceeaşi perioadă a sezonului precedent.

În ceea ce priveşte judeţul Alba, de la începutul anului până la sfârşitul lunii ianuarie au fost înregistrate 824 de cazuri de pneumonii și 4.647 de cazuri de IACRS – infecții acute ale căilor respiratorii superioare, iar în ultimele săptămâni numărul acestora a fost în creștere. Nu au fost însă şi cazuri de gripă (îmbolnăviri sau decese).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax