Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

O ocupație din România, eliminată din COR. Ce trebuie să facă angajatorii. Termen limită, 30 septembrie

Publicat

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale radiază din Clasificarea Ocupațiilor din România COR ocupația de juristconsult. 

”În atenția angajatorilor care au salariați încadrați cu ocupația de jurisconsult: întrucât Ministerul Muncii și Solidarității Sociale va radia, din COR, ocupația de jurisconsult, cod COR 261102, angajatorii care au angajați în această funcție trebuie să înlocuiască această ocupație, în contractele individuale de muncă, cu aceea de consilier juridic, cod COR 261103” a transmis Inspecția Muncii, pe contul de Facebook.

”La data de 24 august 2022, în REVISAL, sunt înregistrate 2.205 de contracte de muncă aferente ocupării funcției de jurisconsult.

Dintre acestea, 1544 sunt cu normă întreagă, 661 cu timp parțial, iar această funcție este ocupată de 2000 de salariați care figurează înregistrați la un număr de 2010 angajatori.

Modificarea funcției se poate efectua prin întocmirea unui act adițional la contractul individual de muncă, conform prevederilor art.17 alin.5 din Legea nr.53/2003, Codul muncii, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Informăm, pe această cale, toți angajatorii aflați în situația menționată, că această modificare a contractului individual de muncă trebuie efectuată până la data de 30 septembrie 2022 și transmisă în registrul general de evidență a salariaților, cel târziu în ziua anterioară producerii modificării, conform prevederilor art.4 alin.2 din H.G. nr. 905/2017” a declarat Dantes Nicolae Bratu (foto), inspector general de stat.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax