Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

O pacientă a dat în judecată statul la Curtea de Justiţie UE și a CÂȘTIGAT. CNAS obligată să DECONTEZE tratamentul medical primit în Germania

Publicat

sectie chirurgie spital albaO pacientă din România a câştigat la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene dreptul de a primi de la statul român contravaloarea unei intervenţii chirurgicale pe care a fost obligată să o facă în Germania. Potrivit legislaţiei în vigoare, asiguraţii din ţară pot solicita decontarea tratamentului medical primit în străinătate.

Pacienta este din Sibiu şi a cerut Casei de Asigurări de Sănătate din Sibiu acoperirea sumei de 18.000 de euro, contravaloarea unei intervenţii chirurgicale pe cors deschis la care a fost supusă în Germania. Instituţia a refuzat, astfel că s-a adresat instanţei europene. A reclamat atât CJAS Sibiu, cât şi CNAS, iar Curtea de Justiţie a Uniunii Europene i-a dat dreptate, stabilind că statul român trebuia să-i ramburseze cheltuielile medicale.

Femeia a apelat la un spital din Timişoara pentru a-şi trata afecţiuni vasculare. Medicii au decis că este necesară o operaţie pe cord deschis. Însă pentru că nu erau disponibile medicamentele şi materialalele medicale de primă necessitate, pacienta a hotărât să se opereze în Germania.

Motivul pentru care CJAS Sibiu i-a respins cererea de suportare a costului intervenţiei a fost că din raportul medicului nu reieşea că operaţia nu poate fi efectuată într-un timp rezonabil în România.

sursa: b1.ro

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax