Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

O parcare de reședință din Alba Iulia devine parcare publică. Primăria va restitui banii cetățenilor cu abonamente. LISTA

Publicat

O parcare de reședință aflată pe B-dul Revoluției 1989 din Alba Iulia, în zona intersecției cu strada Cloșca, urmează să devină parcare publică. Primăria Alba Iulia vrea să le restituie banii cetățenilor care au abonament în zonă. 

Consilierii locali din Alba Iulia vor avea de aprobat, în ședința din 30 august, un proiect privind modificarea utilității de folosință a parcării P9, B1 situată pe B-dul Revoluției 1989 la intersecția cu strada Cloșca (Pati Bar) din parcare de reședință în parcare publică.

Potrivit referatului de aprobare, prin proiectul de mobilitate urbană implementat de Primăria Alba Iulia a fost reabilitată parcarea de reședință având coordonatele P9, B1 situată pe B-dul Revoluției 1989 la intersecția cu strada Cloșca (Pati Bar) reducându-se numărul de parcări de la 36 la 16 locuri de parcare.

„Locurile de parcare sunt marcate într-un perimetru care cuprinde atât persoane juridice (spații comerciale situate la parterul blocurilor din zonă) cât și persoane fizice care locuiesc în blocurile din zonă.

Fiind o zonă preponderent comercială, și-au exprimat nemulțumirea atât utilizatorii parcărilor persoane fizice cât și administratorii societăților comerciale, deoarece primii nu pot folosi locurile de parcare care le-au fost atribuite și după ora 16:00 (fiind ocupate de clienții persoanelor juridice și cetățeni care au diferite probleme de rezolvat în zonă), iar ceilalți au dificultăți în aprovizionare, respectiv în a asigura un cadru potrivit în relația cu clienții”, au explicat reprezentanții administrației locale.

Astfel, a fost propusă modificarea utilității de folosință a parcării, din parcare de reședință în parcare publică.

Primăria va restitui contravaloarea abonamentelor pentru locurile de parcare

Deoarece utilizatorii locurilor de parcare au achitat integral contravaloarea abonamentelor pentru locurile de parcare pe care le utilizează și întrucât aceștia nu au folosit locurile de parcare pentru o perioadă limitată de timp, mai scurtă decât perioada de valabilitate a abonamentului, se propune restituirea către utilizatorii locurilor de parcare de reședință a contravalorii proratei aferente fiecărui abonament.

Este vorba despre perioada cuprinsă între începutul lucrărilor de reabilitare (26 mai 2023), până în ultima zi de valabilitate a abonamentului.

Suma totală care urmează să fie restituită este de 4.374,57 de lei.

Lista sumelor ce urmează să fie restituite:

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Sorin GORDITA

    luni, 28.08.2023 at 01:26

    Locuitorii blocului CT19 (cu intrarea din Bd. Revoluției, dar cu adresa Str. Toporașilor Nr. 15B) nu beneficiază de parcare de reședință?!
    Nu plătesc același impozite și taxe?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax