Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

O parte din patrimoniul unei firme a miliardarului fugar Dorel Tamaș, vândut cu 7 milioane de euro de către firmele de insolvență

Publicat

Firma care se ocupă de valorificarea bunurilor “Ardeleana” SA Alba Iulia, aflată în faliment, a adunat, într-un an, suma totală de circa 7 milioane de euro, în urma licitaţiilor organizate. Proprietăţile miliardarului albaiulian Dorel Tamaş, cercetat în lipsă pentru delapidare, înşelăciune şi spălare de bani îşi găsesc, rând pe rând, alţi deţinători. Ultima achiziţie parafată este Hotelul “Continental” din Cluj-Napoca.

Hotelul “Continental” din Cluj intră în proprietatea “Napocamin” SRL, ce aparţine omului de afaceri Ioan Bene, contra sumei de 5 milioane de euro, prin vânzare directă. Expert Insolvenţă SPRL, lichidatorul judiciar al “Ardeleana” SA a făcut public anunţul în acest sens. În total, firma albaiuliană aflată în faliment are datorii totale estimate la aproximativ 14 milioane de euro.

Alte bunuri valorificate de lichidator, ce aparţineau “Ardeleana”, sunt un spațiu comercial de pe Bulevardul Transilvaniei din Alba Iulia, cumpărat cu 1,86 milioane de euro de “Lin şi Ema” SRL Alba Iulia şi construcţii industriale în Sîntimbru, vândute cu 300.000 de euro unei firme din Cluj.

Mai sunt scoase la vânzare sediul administrativ, fosta fabrică de producție încălțăminte și o hală de producție din Alba Iulia.

“Ardeleana” SA a fost înfiinţată în anul 1991 şi a fost preluată de Dorel Tamaş în 2004. Din afacerile acestuia, mai multe bănci, firme, operatori de servicii, dar şi Direcţia de Finanţe ar trebui să-şi recupereze restanţe neîncasate.

Reamintim că Dorel Tamaş este judecat, în lipsă, cu acuzaţiile de delapidare, spălare de bani şi înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave. În dosar mai sunt inculpate alte cinci persoane (fostul decan al Baroului de Avocaţi Alba, Doina Scutea, Crinela Cătălina Pop, Anca Gherman şi Radu şi Delia Angela Soare), iar “Ardeleana” SA, prin “Expert Insolvenţă” SPRL Hunedoara şi Banca Comercială Română s-au constituit părţi civile.

Dorel Tamaş deţine majoritatea acţiunilor la “Ardeleana” prin intermediul “Cristian Prodimpex” SRL Alba Iulia, o altă firmă în faliment. Miliardarul din Alba Iulia este urmărit internaţional cu mandat de arest în lipsă din luna mai 2011.

Procurorii DNA susţin că acesta a vrut să vândă ilegal Hotelul “Continental” din Cluj-Napoca, în 2008 şi a produs un prejudiciu de 2 milioane de euro.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax