Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE FOTO VIDEO: O persoană a DECEDAT și o alta a fost rănită după EXPLOZIA unui PROIECTIL, la Pianu de Jos

Publicat

O explozie s-a produs marți, în jurul orei 15.50, în localitatea Pianu de Jos. O persoană a decedat și o alta a fost rănită, în urma unei explozii produse în curtea unei societăți.

Potrivit IPJ Alba, o persoană a decedat pe raza localității Pianu de Jos, după ce a suferit leziuni, în urma unei explozii. O altă persoană a suferit leziuni, posibil ușoare.

Polițiștii efectuează cercetări pentru a se stabili cu exactitate împrejurările producerii incidentului.

Știrea inițială

Potrivit ISU Alba, Garda de Intervenție Sebes intervine pentru acordare prim ajutor și asigurare măsuri PSI în urma unei explozii produse în curtea unui operator economic din localitatea Pianu de Jos.

Din primele informații, în urma exploziei două persoane au fost rănite.

Se intervine cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, o ambulanță SMURD B2 și o ambulanță SAJ.

 

UPDATE, ORA 17.43: Potrivit Poliției, din primele cercetări, explozia s-ar fi produs pe fondul manipulării unor deșeuri de componente de proiectile, în incinta unei societăți comerciale ce colectează fier vechi. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și nerespectarea regimului materiilor explozive. Sunt verificate inclusiv aspectele legate de funcționarea societății, precum și proveniența și modul de exploatare a acestui tip de deșeuri.

Viceprimarul comunei Pianu, Lazăr Voișan, a spus că explozia s-a auzit până în Pianu de Sus, adică la 4 kilometri depărtare: ”A ieșit un fum gros, toată lumea s-a alarmat”.

”Nu știam ce activitate se desfășoară aici. Aveam cunoștință doar, de la proprietar, de depozitarea unor cartoane; am făcut notificare scrisă și termen să le ia. Nu știam că are și așa ceva (proiectile – n.r.) pentru că nu putem intra pe proprietatea omului”, a precizat viceprimarul.

UPDATE ora 16.40: Potrivit IPJ Alba, victimele accidentului sunt din județul Hunedoara. Persoana decedată are 43 de ani, iar cea rănită 52 de ani. Incidentul a avut loc în incinta unei societăți comerciale care colectează deșeuri de fier. Momentan se efectuează cercetări pentru a se stabili dacă este sau nu vorba de un accident de muncă.

UPDATE ora 16.15: Potrivit unor surse, explozia s-ar fi petrecut în curtea fostului CAP. Se pare că victimele accidentului tăiau niște bucăți de fier vechi, când s-a produs explozia. A fi fost vorba despre un PROIECTIL pe care cei doi bărbați ar fi încercat să îl taie.

O persoană a fost transportată la spital cu schije, iar cealaltă a murit la fața locului.

UPDATE ora 16.56: Surse de la fața locului au declarat pentru  Alba24 că acolo ar fi funcționat punctul de lucru al unei firme din Sebeș, de colectare a fierului vechi. În zonă ar fi fost multe proiectile dezafectate, provenind de la o unitate militară din Sebeș.

La fața locului s-a deplasat și prefectul de Alba, Nicolae Albu și șeful IPJ Alba, Florin Dogaru.

 

 

”Din nefericire, o persoană a decedat, cealaltă a fost transportată la spitalul din Sebeș, urmând să fie transportată la spitalul din Alba. Colegii de la ISU, Poliție și ITM fac verificări, cazul este preluat de Poliție, vom vedea exact ce s-a întâmplat. Se pare că a avut loc o explozie în timp ce încerca să taie o bucată de metal, se pare că ar fi un proiectil dezafectat. Deocamdată, din declarațiile celui aflat la fața locului, care a plecat să anunțe proprietarul firmei, aceste deșeuri sunt achiziționate legal”, a declarat prefectul de Alba, Nicolae Albu.

UPDATE, ora 17.15: ”Așteptăm documentele din partea firmei pentru a vedea condițiile în care cele două persoane implicate în incident își desfășurau activitatea. Vom verifica respectarea condițiilor de angajare și instruire și eventuale sancțiuni, dacă este cazul, conform atribuțiilor noastre”, a declarat Vasile Suciu, seful Serviciului Control Securitate și Sănătate în Muncă de la ITM Alba.

Ancheta se anunță a fi una complexă, având în vedere împrejurările în care s-a produs incidentul mortal. În locația respectivă sunt sute de proiectile (aruncătoare de grenade, adică muniție militară), potrivit surselor noastre, dezafectate. Carcasele din metal ale acestor proiectile erau tăiate de cei doi muncitori. Cel mai probabil, va fi nevoie și de expertiză pirotehnică.

Misiunea este în dinamică, revenim cu detalii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax