Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

O persoană din Alba a plătit cinci lei pentru transportul unui colet, dar a rămas fără bani pe card. Cum au acționat hackerii

Publicat

Fraudele informatice au ajuns să fie comune, iar o bună parte dintre utlizatorii de internet, sau cei care dețin carduri bancare ajung să cadă în plasa hackerilor. 

Este și cazul unei persoane din Alba, care a căzut victima hakerilor de pe internet. Modalitatea în care escrocii din mediul online acționează este descrisă într-o motivarea a Judecătoriei Alba Iulia. 

Din lipsă de probe, dar și pentru că banca returnează de cele mai multe ori banii victimelor, dosarele sunt închise.

Recent, magistrații Judecătoriei Alba Iulia au admis în data de 19 septembrie 2023, confirmarea renunțării la urmărirea penală, într-un dosar de înșelăciune.

Victima și-a recuperat banii, dar modalitatea de lucru a escrocilor a fost detaliată de magistrați.

Potrivit motivării instanței ”în data de 21.10.2022, organele de cercetare penală au fost sesizate de către persoana vătămată, cu privire la faptul că, la data de 20.10.2022, persoane necunoscute, sub pretextul că sunt lucrători în cadrul (n.r. unui serviciu de curierat), au trimis un link persoanei vătămate, îndrumând-o să introducă datele cardului pentru a achita suma de 5 lei, care constă în contravaloarea transportului unui colet aflat în așteptare, astfel că, după ce a introdus datele cardului bancar, din contul persoanei vătămate au fost efectuate trei tranzacții frauduloase, în valoare totală de 1562 lei, fără ca tranzacțiile să fi fost solicitate, aprobate sau inițiate de persoana vătămată”, se arată în documentul citat.

Dosarul a fost închis de către anchetatori.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax