Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

O plachetă din bronz cu amprenta Cetăţii Alba Carolina va fi amplasată şi în zona Obelisc. Instrument de orientare pentru turişti

Publicat

Placheta din bronz Cetatea Alba Iulia Turiştii, dar şi albaiulienii vor avea încă un intrument de orientare prin Cetatea Alba Carolina. Primăria va instala o nouă machetă din bronz, cu o reprezentare în miniatură a obiectivelor turistice din Cetate, pe platforma din faţa Obeliscului.

Reamintim că o plachetă similară a fost amplasată în piaţa din faţa Catedralei Încoronării, anul trecut.

Menită să vină în sprijinul celor care vor să vadă ce oferă Cetatea la capitolul obiective de vizitat, reprezentarea fortificaţiei cuprinde cele două catedrale, muzeul, Sala Unirii, porţile Cetăţii, Obeliscul şi alte monumente din zonă. Toate acestea sunt pe o machetă din bronz, cu dimensiunile de 1,20 metri pe 1,60 metri, amplasată pe un soclu din piatră, în Piaţa Tricolorului.

Pe lângă principalele clădiri-monument istoric, turiştii mai pot vedea, reprezentate sintetic, şi traseele din Cetate.

O plachetă similară va fi amplasată în cealaltă parte a Cetăţii, pe platforma din faţa Obeliscului, între Poarta II şi III. Va avea legendă bilingvă, cu explicaţii despre monumente. Se are în vedere şi iluminarea acesteia.

Investiţia de anul trecut a fost de 140.000 de lei, iar lucrarea a realizată de sculptorul Ioan Bogdan.

Pentru cea de-a doua machetă, se organizează licitaţie în 20 iulie, pentru serviciile de proiectare şi realizare, iar lucrarea va fi gata, cel mai probabil, până la sfârşitul anului. Garanţia lucrării este de 12 luni, conform modelului de contract.

Bugetul maxim pentru investiţia din acest an este de 125.000 de lei cu TVA. În desemnarea ofertei câştigătoare va fi luat în considerare criteriul „preţul cel mai scăzut”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax