Connect with us
Publicitate

CÂMPENI

O porțiune de 1,5 kilometri din drumul ce leagă orașul Câmpeni de Certege va fi reabilitată și modernizată. Valoarea investiției

Publicat

O porțiune dintr-un drum comunal ce leagă orașul Câmpeni de satul Certege, în lungime de 1,5 kilometri, va fi reabilitat și modernizat printr-o investiție de peste 1,6 milioane de lei. 

Primăria Câmpeni a lansat joi, 24 iunie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru modernizarea drumului comunal DC 96 Certege.

Valoarea totală estimată este de 1.698.623,93 de lei, fără TVA.

Potrivit caietului de sarcini, drumul DC 96 asigură legătura între orașul Câmpeni și localitatea Certege. Acesta are o lungime de 7 km, dintre care 1,55 km vor fi reabilitați prin proiect.

Structura rutieră aleasă pentru modernizarea drumului este o structură rutieră elastică și se compune din: 4 cm strat de uzură, 6 cm strat de legătură, 25 cm strat de bază din piatră spartă, 35 cm fundație din balast.

Accesele laterale la terenurile proprietate privată vor fi realizate cu podețe tubulare cu Dn=500 mm și rigolă carosabilă prefabricată.

Deoarece drumul urmează cursul pârâului Valea Caselor pentru protejarea terasamentului sunt necesare ziduri de sprijin, cu o înălțime între 1,5 și 2,5 metri, lungimea totală a zidurilor fiind de 185 m.

Având în vedere lățimea redusă a părții carosabile (4 metri), se vor realiza trei stații de încrucișare.

Potrivit documentației publicate pe SEAP, pentru anul bugetar 2021 sunt alocate fonduri în valoare 1.253.000 lei cu TVA inclus. Diferenta se va plăti în anul bugetar 2022 în funcție de creditele bugetare alocate și aprobate de autoritatea contractantă. Până la data aprobării creditelor pentru anul 2022 contractul va fi suspendat temporar, după efectuarea lucrărilor pentru bugetul alocat în 2021. Durata de execuție a contractului este de 6 luni.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax