Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

O porțiune dintr-un drum afectat de inundații, aflat în localitatea Pianu de Sus, va fi reparată. Acord de mediu, solicitat la APM

Publicat

Primăria comunei Pianu vrea să repare o porțiune de drum în lungime de 200 de metri, afectată de inundațiile și viiturile din vara anului 2019. În acest sens a fost solicitată Agenției pentru Protecția Alba emiterea acordului de mediu. 

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Alba a anunțat în 6 iulie depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „Consolidare sistem rutier drum calamitat Macui, de la km 0+000 la km 0+200, în Pianu de Sus, comuna Pianu”, titular comuna Pianu.

Potrivit memoriului tehnic, urmare ploilor torențiale din vara anului 2019, rețelele de drumuri și străzi, poduri și podețe din comuna Pianu au fost grav afectate după ieșirea din albie a pâraielor și a torenților. O parte din drumurile afectate se află în administrarea Consiliului Județean Alba, iar o altă parte sunt drumuri și străzi ce se află în administrarea Consiliului Local Pianu.

Pe lângă deteriorările la partea carosabilă a acestora, au fost afectate un număr de poduri rutiere și punți pietonale care traversează râul Pianu, precum și podețe de acces peste pârâuri necadastrate.

Astfel, sistemul rutier a drumului ce se desfășoară pe malul stâng al pârâului Macui a fost deteriorat de viitură, fiind necesară refacerea acestuia.

Drumul calamitat Macui este modernizat în intravilanul localității pe lungimea de 1.300 m.

La viitura din iunie 2019, pe traseul acestuia au fost deteriorate 4 podețe de acces la proprietăți, o parte fiind refăcute, suprastructura drumului pe lungimea de 75 m și erodarea malului pe lungimea de 180 m.

Potrivit proiectului, lungimea traseului propus spre modernizare este de 196 metri, din drumul județean până la podețul refăcut după viitură, respectiv până la capătul albiei amenajate.

Lățimea părții carosabile este de 3,7 metri, iar lungimea sistemului rutier ce urmează să fie consolidat este de 75 metri.

De asemenea, se va amenaja albia pe lungimea de 205 m, respectiv din aval de podul de pe drumul județean și capătul albiei amenajate o dată cu refacerea podețului. Amenajarea albiei constă în realizarea pereului din dale turnate monolit din beton de 15 cm grosime, pe un strat filtrant de 15 cm balast, care se sprijină pe un element de fund prefabricat din beton armat.

Valoarea totală a investiției este estimată la 553.398,65 de lei, cu TVA inclus.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax