Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

O postare pe facebook l-a făcut pe Cioloş să ceară schimbarea procedurilor de avizare a transportului de masă lemnoasă

Publicat

dacian cilos Prim-ministrul Dacian Cioloş a cerut ministerelor Mediului şi Afacerilor Interne să modifice procedurile de avizare a transportului de masă lemnoasă după ce a fost sesizat, prin intermediul unei postări de Facebook, asupra faptului că există o vulnerabilitate care permite efectuarea mai multor transporturi de material lemnos pe distanţe scurte, în aceeaşi cantitate, folosind un singur set de documente.
„În urma postării domnului Adrian Chiriţă, am solicitat Ministerului Afacerilor Interne şi Ministerului Mediului să verifice situaţia. Pe scurt, la control, transportatorul a prezentat avizele necesare şi codurile online generate de sistem. Foarte probabil, codurile online au fost obtinute cu puţin timp inainte de controlul poliţiei, la vederea echipajului de poliţie.

Procedura actuală are, într-adevăr, unele vulnerabilități, existând încă loc pentru abuzuri. Modul de lucru actual permite completarea ulterioară a avizului de însoțire, într-un interval orar de 12 ore. Astfel, pe distanțe scurte, poate exista posibilitatea efectuării mai multor transporturi de material lemnos, cu cantități identice, prin utilizarea acelorași documente. În plus, accesul la rețeaua de telefonie/date al mobilului pe care se generează codul online poate fi restricționat în mod deliberat, până în momentul apropierii unei activități de control.

Am cerut Ministerului Mediului ca împreună cu MInisterul de Interne să găsească rapid soluții pentru îmbunătățirea sistemului actual, pentru ca astfel de slăbiciuni sa fie eliminate. Având în vedere aceste aspecte și în urma sesizării de mai jos, Inspectoratul de Poliție Suceava și Garda Forestieră Suceava verifică și activitatea comercială a societății deținătoare a vehiculelor respective.

Îi mulțumesc domnului Chiriță pentru spiritul civic și pentru implicare și vă asigur că lucrurile semnalate nu vor rămâne fără urmări pentru cei care încalcă legea. Aplicația Inspectorul Padurii a fost lansată în testare timp de o lună de zile tocmai pentru a primi feedback de la cetățenii care o utilizează și pentru a o îmbunătăți. Avem în continuare nevoie de ajutorul dumneavoastră și de al celor cărora le pasă de pădurile noastre. ”, a scris Dacian Cioloş pe Facebook.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax