Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

O primărie din Alba va plăti 10.000 de lei daune proprietarilor unui lan de grâu care a luat foc. Ce s-a întâmplat

Publicat

Primăria Șibot trebuie să îi plătească unui bărbat care cultiva grâu pe raza comunei, daune de 10.000 de lei, în urma unui incendiu.

Mai exact, în vara anului 2017 gunoiul menajer depozitat în vecinătatea lanurilor de grâu ale bărbatului, s-a aprins sau și a provocat un incendiu în urmă căruia au ars 3,5 hectare de grâu. 

Bărbatul a dat în judecată Unitatea Administrativ Teritorială Șibot și a cerut în instanța să fie despăgubit cu 10.000 de lei.

Un proces s-a desfășurat pe rolul Judecătoriei Alba Iulia și o primă sentință a fost dată pe 12 februarie 2021.

Ce s-a întâmplat

Lângă holda de grău a reclamantului, pe o suprafață de 500 de metri pătrați se afla răspândit gunoi menajer, gunoi pe care Primăria Șibot era obigată să îl ridice.

În data de 28 iulie 2017 gunoiul s-a apris și a provocat un incendiu. La acea vreme a fost deschis și un dosar penal, dar a fost clasat ca fiind cu autori necunoscuți.

”Având în vedere că gunoiul menajer se afla depozitat și neridicat la timp pe raza U.A.T. Șibot, care are obligația legală de administrare a patrimoniului propriu, potrivit art. 96 din Codul Administrativ, fiind titulara drepturilor care decurg din contractele privind administrarea bunurilor care aparțin domeniului public și privat al U.A.T. Șibot și subindiviziunilor sale, inclusiv de a asigura ridicarea periodică a gunoiului menajer de pe raza U.A.T. Șibot, iar această obligație nu a fost îndeplinită”, se arată în motivarea instanței din Alba Iulia.

Mai mult de atât, păgubitul i-a adresat primăriei o invitație pentru a soluționa incidentul pe cale amiabilă, însă nu s-a ajuns la o înțelegere.

Însă, ajunși în instanță Primăria a recunoscut că a cauzat un prejudiciu de 10.000 de lei persoanei în cauză. Drept urmare instanța i-a dat dreptate bărbatului și a obligat primăria la plata sumei cu titlul de depăgubiri materiale.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată la instanța superioară în termen de 30 de zile de la comunicare.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax