Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

O primărie din Alba cumpără pentru școlile din comună 150.000 de măşti şi peste 5.000 de litri de săpun lichid şi dezinfectant

Publicat

Primăria comunei Săsciori cumpără peste 5.000 de litri de dezinfectant pentru mâini și suprafețe, alcool sanitar și săpun lichid, aproape 150.000 de măști de protecție și două containere sanitare, pentru dotarea Școlii Gimnaziale Săsciori și a structurilor arondate, pentru prevenirea riscului de infectare cu Sars-Cov-2. 

Proiectul are o valoare de peste 390.000 de lei, fără TVA, bani ce provin din fonduri europene alocate prin programul POIM. 

Primăria comunei Săsciori a lansat la sfârșitul lunii iunie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), o licitație pentru dotarea Școlii Gimnaziale Săsciori și a structurilor arondate cu echipamente de protecție și containere sanitare pentru consolidarea capacității de reacție la criza sanitară.

Valoarea totală a contractului este estimată la 396.674,46 de lei, fără TVA.

Potrivit documentației, proiectul urmărește achiziția de dezinfectant biocid de suprafețe, dezinfectant mâini min. 70% alcool, alcool sanitar, săpun lichid, măști de protecție și două containere sanitare.

„Având în vedere situația pandemică creată de răspândirea coronavirusului SARS-Cov-2, încă de la începutul anului 2020, și instituirea stării de urgență în întreagă țară, s-a stabilit necesitatea desfășurării activității educaționale în mediul on-line, după posibilități. Aceasta experiență a scos la iveală multe lipsuri existente a unităților școlare pentru a derula și desfășura procesul de învățare online. (…)

În vederea facilitării accesului elevilor și cadrelor didactice la facilitățile tehnice necesare continuării procesului educațional și în circumstanțele speciale create de evoluția pandemiei cauzate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, prin OUG nr. 144/2020, au fost create premisele pentru dotarea instituțiilor de învățământ cu infrastructura tehnică necesară desfășurării cursurilor.

Dotările avute în vedere prin prezentul proiect au rolul de a îmbunătății șansele tuturor elevilor înscriși în învățământul preuniversitar să participe în mod efectiv la cursuri. (…)

Echipamentele sunt astfel necesare desfășurării activităților didactice, și pentru a preveni riscul de infectare cu coronavirusul SARS-CoV-2, fapt care ar pune în pericol desfășurarea în condiții normale a tuturor activităților didactice necesare procesului de învățământ. (…)

Toate aceste acțiuni contribuie la asigurarea unei capacități adecvate de gestionare a crizei sanitare, prin diminuarea riscului de propagare a infecției cu virusul SARS-CoV-2 la nivelul Școlii Gimnaziale Săsciori și a structurilor arondate: Grădinița cu program normal Săsciori, Școala Primară „Duvlea-Zdrenghea” Sebeșel, Grădinița cu program normal Sebeșel, Școala Primară Căpâlna, Grădinița cu program normal Căpâlna, Școala Gimnazială Loman, Grădinița cu program normal Loman, Școala Gimnazială Răchita, Grădinița cu program normal Răchita, Școala Primară Pleși, Școala Primară Tonea”, se precizează în caietul de sarcini.

Achiziția este împărțită pe trei loturi, astfel:

Lotul 1 – achiziție dezinfectant biocid de suprafețe, dezinfectant mâini min. 70% alcool, alcool sanitar, săpun lichid

  • 1.800 buc. de 1 l de dezinfectant biocid de suprafete
  • 3.480 buc. de 500 ml de dezinfectant mâini min 70 % alcool
  • 1.740 buc. de 500 ml de alcool sanitar
  • 1.740 buc. de 500 ml săpun lichid

Lotul 2 – achiziție măști de protecție

  • 2.952 de set-uri de câte 50 de buc. de măști de protecție, astfel:
    • 2.627 seturi de 50 buc. măști pentru copii
    • 325 seturi de 50 buc. măști pentru adulți

Lotul 3 – achiziție containere sanitare

Se vor achiziționa două containere sanitare, fiecare cu dimensiunile: 9 m lungime x 2,4 m lățime x 2,7 m înălțime.

Containerele vor fi construite din panouri sandwich 150 mm izolate, cu acoperiș din tablă zincată cu izolație de 10 cm.

Potrivit caietului de sarcini, achiziția face parte dintr-un proiect finanțat prin POIM, axa prioritară: Protejarea sanătății populației în contextul crizei sanitare cauzate de COVID-19, prioritatea de investiție: REACT-EU-Consolidarea capacității unităților de învatamânt de stat în vederea gestionării situației de pandemie generată de virusul Sars-Cov-2.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax