Connect with us
Publicitate

AIUD

O primărie din Alba s-a judecat timp de un an pentru a obliga o femeie să facă două ore de muncă în folosul comunității

Publicat

Primăria Municipiului Aiud s-a judecat timp de aproape un an, cu o femeie pentru a obliga pe aceasta la două (2) ore de muncă în folosul comunității, pentru o amendă neplătită. 

A fost un proces care s-a întins pe două instanțe: Judecătoria Aiud și Tribunalul Alba, iar în final, statul român va plăti avocatului care a reprezentat femeia în instanță, o sumă dublă decât amenda pe care aceasta nu a plătit-o Primăriei Aiud. 

Mai mult de atât a fost nevoie de patru ședinte de Judecată la instanța de fond, judecătoria Aiud și de două ședinte, în apel, la Tribunalul Alba.

Procesul început pe data de 6 octombrie 2022 s-a sfârșit pe 20 septembrie 2023.

În linii mari, Primăria Aiud s-a judecat cu femeia, pentru o amendă în valoare de 80 de lei, pe care a primit-o în anul 2021 și nu a plătit-o.

Cum femeia nu a are bunuri și nici nu realizează venituri, instituția a cerut ca amenda pe care aceasta a primit-o să fie transformată în muncă în folosul comunității.

Mai precis două ore de muncă în folosul comunități.

Când a fost citată prin poștă să se prezinte la Judecătoria Aiud femeia nu a fost de găsit la ultima adresă cunoscută. Acesta nu a ajuns în fața instanței, dar a avut un avocat din oficiu, care a costat 200 de lei.

În data de 30 ianuarie 2023, Judecătoria Aiud a decis ca amenda de 80 de lei să fie transformată în două ore de muncă în folosul comunității, iar primăria Aiud să plătească cei 200 de lei către avocatul femeii.

Din această cauză, instituția a făcut apel, iar dosarul s-a mutat pe rolul Tribunalului Alba.

Din 30 ianuarie până pe 20 septembrie, dosarul s-a aflat în judecată.

La Tribunalul Alba, magistrații au admis apelul Primăriei Aiud. Judecătorii au decis ca cei 200 de lei să fie plătiți din fondul statului, iar femeia va presta, dacă va fi găsită, cele două ore de muncă în folosul comunității.

Decizia a fost definitivă.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax