Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

„O rază de lumină pentru Alina”. Campanie pentru salvarea unei adolescente de 16 ani din Alba

Publicat

O adolescentă de 16 ani din Mesentea (Galda de Jos) trăieşte o viaţă greu încercată, în comparaţie cu alţi copii de vârsta ei. Alina Gabriela Anghel, elevă la Liceul de Muzică şi Arte Plastice din Alba Iulia, suferă de ho boală gravă a ficatului, cu efecte secundare. Este pasionată de pictură şi doreşte să continue să meargă la şcoală, însă are nevoie de intervenţii chirurgicale la ochi, rinichi şi ficat, pentru a putea continua lupta cu viaţa.

Alina are nevoie zilnic de 4 şedinţe de dializă peritoneală, tratament injectabil şi medicamentos pentru rinichi, tratament medicamentos pentru ficat. Datorită tratamentelor alternative pe care le urmează, ea poate face faţă activităţilor zilnice într-o anumită măsură: poate merge câteva ore pe zi la şcoală.

Toate aceste tratamente sunt costisitoare şi uneori nu pot fi asigurate din venitul familiei. Lunar, doar pentru tratamentele obişnuite, fără alte urgenţe, se ajunge la un cost de 700 lei.

Gravele probleme de sănătate aduc multe efecte secundare, printre care, în ultima perioadă, cataractă la ambii ochi, ce necesită intervenţie chirurgicală. Familia a reuşit să acopere costul operaţiei la un ochi, mai fiind nevoie de o intervenţie şi la ochiul stâng, pentru care trebuie să plătească 1.500 EUR.

O altă prioritate este o reevaluare a stării ei de sănătate, la Clinica AKH din Viena, deoarece în ţară s-a făcut tot ce este posibil.

“Tratamentul insuficienţei renale cronice prin transplant renal ar presupune, ţinând cont de afectarea hepatică, efectuarea concomitentă şi a transplantului hepatic”, arată medicii de la Clinica Pediatrie II Cluj Napoca. Acum 5 ani, costurile pentru efectuarea unui dublu transplant erau de 200.000 EUR.

Puteţi face donaţii în următoarele conturi deschise la Banca Transilvania din Alba Iulia, titular mama Alinei, Ana Anghel.

– în RON: RO31BTRL00101201B11398XX

– în EUR: RO06BTRL00104201B11398XX

Mai multe informaţii despre cazul Alinei puteţi citi aici.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax